Salvatorii, în alertă: Mai multe automobile, blocate în nămeți. Intervențiile pompierilor în ultimele două zile

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în urma precipitațiilor sub formă de ninsoare înregistrate pe teritoriul țării în perioada 22-23 ianuarie, salvatorii și pompierii au intervenit în opt situații de deblocare și tractare a autoturismelor blocate.

Foto: dse.md

Angajații IGSU au fost solicitați la tractarea autocamionului de mare tonaj, derapat de pe șoseua în raionul Edineț. Astfel de lucrări au fost efectuate de salvatori la UTA Gagauzia. Mai mult, pe parcursul zilei de azi, pompierii au reușit să debloceze mai multe mașini derapate la Rîșcani, Hîncești, Călărași, Ungheni, dar și în urma monitorizării traseului Chișinău- Leușeni K-50 .

Conform datelor operative, colectate de la furnizorii de energie electrică, în urma precipitațiilor nu au fost înregistrate deconectări de la livrarea cu energie.

Conform informațiilor oferite de Inspectorat, nu sunt raportate drumuri, trasee naționale, și internaționale blocate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va monitoriza în continuare situația din țară și va interveni pentru prevenirea situațiilor de risc. În continuare oamenii sunt rugați să fie precauți și să asculte mesajele autorităților, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.


Pub