Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov vor fi propuși pentru funcțiile vacante de director ANRE

Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov sunt candidații selectați pentru funcțiile vacante de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Comisia economie, buget și finanțe a desfășurat, astăzi, interviul de selectare candidaților.

Cei 4 candidați, care au obținut cel mai mare punctaj la concurs, vor fi propuși plenului Parlamentului pentru numirea în funcții.

De notat că Ștefan Creangă și Eugen Carpov sunt deputați PPEM, Veaceslav Untila, președinte al Curții de Conturi, iar Octavian Calmîc a deținut anterior funcția de ministru al Economiei.

La proba de interviu au fost admise 14 persoane, iar aceasta au asistat reprezentanții Comunității Energetice, Delegației UE în Republica Moldova, Guvernului și Universității Tehnice a Moldovei.

Comisia economie, buget și finanțe urmează să prezinte președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidaturile selectate pentru a fi confirmate.

Ulterior, candidaturile urmează a fi aprobate de plenul Parlamentului.

Precizăm că cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori.

Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.