Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale și a inspectorilor de patrulare la deszăpezirea drumurilor și fluidizarea traficului în Capitală

   996

La solicitarea primarului general interimar, Ruslan Codreanu,  pe parcursul zilei de miercuri, inspectorii de patrulare au intervenit la evacuarea mașinilor de mare tonaj, parcate pe marginea arterelor principale din oraș.

Măsura este luată în contextul condițiilor meteo, iar serviciile municipale de profil  conlucrează cu Inspectoratul Național de Patrulare la fluidizarea traficului și la lărgirea carosabilului.

Astfel, agenții de patrulare sunt antrenați în localizarea și evacuarea mașinilor de mare tonaj care staționează pe marginea drumului, pe bulevardele centrale ale Capitalei, străzile principale din sectoare, precum și pe arterele pe care circulă transportul public.

Drumurile inspectate în mod prioritar de către agenții de patrulare sunt: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Moscova, str. Ion Creangă, str. Alba Iulia, Calea Ieșilor, bd. Mircea cel Bătrân și Calea Orheiului.

Poliția identifică conducătorii auto spre a-i convinge să schimbe locația de staționare a autovehiculelor, pentru a nu bloca transportul public și, respectiv, pentru a facilita intervenția autospecialelor. În această seară, drumarii vor interveni repetat pe străzile inspectate de angajații INP.

Primăria Chișinău cere șoferilor să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Locuitorii Capitalei sunt îndemnați să anunțe despre situațiile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.