Ştiri

Sursa imaginii: mangalianews.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Ian. 2019 / 13:00

Mai mult de 100 de elevi din ţară nu au ajuns la ore din cauza vremii

Mai mult de 100 de elevi din nordul ţării nu au ajuns astăzi la ore din cauza ninsorilor, iar pe mai multe drumuri circulaţia este dificilă. Autorităţile atenţionează pietonii şi conducătorii auto să fie prudenţi în trafic, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, indicatoarele rutiere şi nu să pornească neechipaţi la drum, relatează Moldova 1.

Din cauza ninsorilor abundente şi a drumurilor impracticabile, elevii din satele Băxani, Hristici, Decebal şi Floriceni din raionul Soroca nu au ajuns la ore. În acelaşi timp, şi alţi elevi spun că le-a fost foarte greu să ajungă la şcoală.

Şi şoferii spun că pe drumuri se circulă în condiţii de iarnă.

În capitală, de asemenea, se circulă cu dificultate. Oamenii se plâng însă că trotuarele şi curţile de bloc nu au fost deszăpezite.  

Pentru a-şi putea parca maşinile, unii şoferi nu au aşteptat intervenţia drumarilor şi şi-au croit singuri drum pentru maşini.

„Am hotărât să curăţ trotuarul ca să pot să-mi parchez aici automobilul. De fiecare dată când sunt ninsori port cu mine în maşină lopată, cred că şi alţii ar trebui să facă la fel”, spune un şofer.  

La deszăpezirea drumurilor naţionale sunt implicaţi aproape 400 de muncitori şi peste 300 de utilaje. În ultimele 24 de ore  au fost împrăştiate peste 2100 de tone de material antiderapant.

Comentarii

Citeste si ...

Un nou val de ninsori anunţă meteorologii

Ştiri / Social

22 Ian. 2019 / 20:50

Un nou val de ninsori anunţă meteorologii

Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă

Ştiri / Social

23 Ian. 2019 / 09:17

Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă