Ştiri

Sursa imaginii: avia.ro

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Internaţional

23 Ian. 2019 / 16:22

Gripa face ravagii în Europa

Gripa a face ravagii şi în Europa. Peste 20 de oameni au murit în România din cauza bolii, iar în Ucraina numărul celor infectaţi este într-o continuă creştere. Din cauza infecţiilor respiratorii acute,peste 1000 de şcoli din Bulgaria au fost închise. Situaţia este gravă în 14 regiuni, printre care Plovdiv, Varna, Sofia, Sliven şi Haskovo, relatează Moldova 1.

Pentru ca epidemia să nu ia amploare, vizitele la spital, operaţiile planificate, vaccinarea şi consultările pentru copii şi femeile însărcinate au fost suspendate.

„Nu avem măsuri speciale de precauţie. Stăm acasă aşa cum ni s-a spus, nu ieşim fără necesitate, asta e tot”, a spus o femeie.

„Sunt închise 1070 de şcoli, aproape 1/4 din instituţiile de învăţământ, din cauza epidemiei de gripă din Varna, Plovdiv, Dobrich, Pazardzhik, Smolyan. În instituţiile de învăţământ boala poate fi răspândită cel mai mult, de aceea am luat măsuri de precauţie”, a declarat ministrul Învăţământului din Bulgaria, Krasimir Valchev.

Inspectorul Naţional de Sănătate a confirmat că un copil de 5 ani a decedat, după ce simptomele gripei au evoluat rapid în pneumonie.

„Pacienţii care vin în secţia noastră au complicaţii provocate de gripă, cel mai adesea sunt persoane cu boli pulmonare cronice, astfel de complicaţii ar putea duce la un rezultat fatal pentru unii. Avem o mulţime de cazuri de pneumonie, în special la pacienţii cu vârste de peste 75-76 de ani”, a spus directorul spitalului din Plovdiv, Ilyana Vlakanova.

Medicii avertizează că gripa trebuie tratată de la primele simptome şi le recomandă oamenilor să evite spaţiile aglomerate închise şi să ventileze frecvent încăperea în care se află. Potrivit Centrului Naţional de Boli Infecţioase din Bulgaria epidemia nu a ajuns încă la punctul culminant.

Comentarii