09:19:01 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu cheamă Comisia Electorală Centrală în JUDECATĂ: „ABUZ al guvernării în raport cu cetățenii din afară republicii”

Partide/Comunicate 23.01.2019 12:00 Vizualizări1363 Autor: Ziarul National
Maia Sandu cheamă Comisia Electorală Centrală în JUDECATĂ: „ABUZ al guvernării în raport cu cetățenii din afară republicii”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță că a semnat o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin intermediul căreia solicită anularea deciziei acestei comisii cu privire la secțiilor de vot peste hotare.

Maia Sandu a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că „guvernarea continuă să comită un abuz în raport cu cetățenii din afara R. Moldova”, fiindcă CEC și Guvernul au neglijat prevederile Codului Electoral atunci când au adoptat decizia cu privire la secțiile de vot de peste hotare.

Mai exact, autoritățile nu au ținut cont de prezența de vot de la alegerile prezidențiale și nici de rezultatele înregistrării prealabile, dar au decis să deschidă secții de vot unde nu s-au înregistrat cetățeni sau au fost destul de puțini.

Politiciana a exemplificat că în Italia urmau să fie deschise 60 de secții de vot, nu 29 așa cum prevede hotărârea CEC, iar secții suplimentare trebuiau deschise și în Franța, Marea Britanie, Irlanda, Canada, SUA și România.

De asemenea, PAS îi solicită CEC să permită cetățenilor din străinătate care au pașapoartele expirate să poată vota la alegerile din 24 februarie curent, așa cum s-a întâmplat și la ultimele alegeri din R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md