16:00:41 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Fostul vicepremier Gheorghe Balan și-a ridicat ORDINUL oferit de Klaus Iohannis: „Am primit distincția cu un mic avans”

Politică 23.01.2019 14:38 Vizualizări2243 Autor: Ziarul National
VIDEO // Fostul vicepremier Gheorghe Balan și-a ridicat ORDINUL oferit de Klaus Iohannis: „Am primit distincția cu un mic avans”


Fostul vicepremier pentru Reintegrare, Gheorghe Balan, și criticul literar Ana Bantoș au mers astăzi la Ambasada României de la Chișinău pentru a-și ridica distincțiile oferite anterior de președintele Klaus Iohannis.

Ordinele le-au fost înmânate de Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, care a ținut să precizeze că acest lucru se întâmplă în ajunul zilei de 24 ianuarie când vom marca 160 de ani de la Mica Unire care a pus bazele României moderne, sub egida evenimentelor dedicate Centenarului Unirii, dar și după ce România a preluat, pentru prima dată în cei 12 ani, Președinția rotativă a Consiliului UE.

Astfel, ex-vicepremierului pentru Reintegrare în perioada anilor 2016 - 2018, Ghoerghe Balan, i-a fost conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor, în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia importantă avută la consolidarea Parteneriatului strategic dintre România şi Republica Moldova, prin iniţiative menite să aprofundeze interconectarea societăţilor din cele două state”.

Gheorghe Balan a ținut să mulțumească României pentru proiectele și investițiile desfășurate în R. Moldova, inclusiv reparația școlilor și grădinițelor, programelor educaționale, dar și pentru bursele acordate tinerilor basarabeni de care a beneficiat și dânsul anterior.

„Am primit această distincție cu un mic avans și urmează să depun eforturi în continuare pentru (...) apropierea celor două maluri de Prut”, a declarat Gheorghe Balan.

Criticul și istoricul literar, Ana Bantoș, a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria A „Literatura”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md