(video) Premieră în SUA: Noul GMC Sierra Heavy Duty introduce primul tehnologia Transparent Trailer View

Marca americană GMC a prezentat concurentul modelelor de nouă generaţie Ram HD, Chevrolet Silverado HD şi Ford F-Series Heavy Duty. Ca şi în cazul maşinilor menţionate, compania a ales ca versiunea mai grea a noului pick-up GMC Sierra să aibă un aspect complet diferit şi un nivel de funcţionalitate mai mare.

Mai mare, mai puternic și mai inteligent, noul GMC Sierra Heavy Duty 2020 combină o capacitate sporită de tractare cu tehnologii concepute pentru a oferi clienților o experiență de remorcare la nivel mondial.

Noul Sierra HD 2020 are un design de lider, puternic, înrădăcinat într-o nouă arhitectură cu proporții mai mari. Este mai înalt și mai lung, cu o poziție mai sigură, definită de un design îndrăzneț care reprezintă rafinamentul semnăturii GMC și atenția tehnologică îndreptată spre detalii.

Noul Sierra HD este evidențiat de noi faruri cu o nouă semnătură luminoasă, care includ şi nişte “lame” proeminente ce oferă iluminare LED pentru luminile de zi.

Alte proiectoare LED sunt de asemenea utilizate în faruri, stopuri, lămpile anti ceață și alte elemente luminoase disponibile, inclusiv luminile de semnalizare de pe acoperiş, tipice auto trenurilor, care vin standard pe toate modelele HD cu roţi duble pe puntea din spate și pe modelele Sierra HD Denali, cu excepția cazurilor în care acest lucru este interzis de lege.

În interior, habitaclul lui Sierra HD are cel mai bun spaţiu pentru cap şi pentru picioare din segment (maxim), în modelele Crew Cab. O poziție mai înaltă a şezutului completează profilul mai înalt al pick-up-ului pentru a oferi o vizibilitate confortabilă din spatele volanului.

O ergonomie optimizată suplimentar accentuează interacțiunea ușoară și intuitivă cu tehnologiile disponibile ale vehiculului, cum ar fi un head-up display care este oferit în premieră pe o maşină din segmentul Heavy Duty, dar şi cel mai recent sistem infotainment operabil pe un ecran tactil.

Materialele exclusiviste care sunt oferite pe maşina în echipare de top – Denali – includ scaune tapiţate cu piele premium cu granulaţie şi cusături contrastante, inserţii din lemn autentic cu pori deschiși şi inserţii din aluminiu de culoare închisă. Pentru exterior se oferă mai multe inserţii cromate, dar şi nişte jante care nu ar iubi off-road-ul.

Comparativ cu modelul care se mai vinde pe ultima sută de metri, noul Sierra HD are:

  • un ampatament mai lung, o linie mai înaltă și mai dominantă a capotei și o înălțime generală mai înaltă;
  • o grilă mai mare și o “perdea” cu supape active pentru a alimenta un sistem avansat de răcire pentru turbo dieselul Duramax de sub capotă;
  • o benă despre care ni se spune că e cea mai mare din segment (o cifră nu a fost anunţată deocamdată), care include şi o nouă priză la 120 de volţi;
  • bena este poziţionată mai jos cu 2.54 cm pentru încărcare mai uşoară, acces mai confortabil la roata de rezervă şi un proces de remorcare mai uşor la instalaţia care poate fi montată în aceasta;
  • noi şi exclusive în segment – trepte pe exteriorul arcurilor maşinii în orice configuraţie, pe lângă cele numite CornerSteps care sunt integrate în bara de protecţie posterioară;
  • primul hayon MultiPro cu șase funcții din lume, disponibil în toate nivelele de echipare și standard pe SLT, AT4 și Denali.

Împreună cu noua generaţie Sierra HD a fost prezentat şi modelul AT4 dedicat pentru folosire în off-road complicat. Maşina are finisaje exterioare cromate de culoare închisă și detailing contemporan, alături de bare de protecţie care sunt vopsite acum în culoarea caroseriei. Designul îndrăzneţ al grilei, cu textura sa robustă, este finisată cu inserţii cromate de culoare neagră şi pentru contrast, logoul şi cârligele de remorcare sunt de culoare roşie, ultimele fiind distincte pentru AT4.

Interiorul său atletic poartă, de asemenea, ornamente întunecate specifice AT4, inclusiv finisaje din aluminiu texturat şi într-o nuanţă închisă pe volan, consolă centrală şi praguri, alături de o tapiţerie unică Jet Black cu accente color Kalahari pe scaune şi în cusăturile contrastante. Scaunele tapiţate cu piele, cu inserții mini-perforate și inscripții AT4 brodate pe tetiere, împreună cu covoraşele adaptate pentru a rezista în toate condițiile meteo, oferă standarde de durabilitate pe lângă un confort fără compromisuri.

Noile capabilități în off-road ale modelului Sierra AT4 Heavy Duty sunt înrădăcinate într-o suspensie unică și tehnologii de asistenţă de ultimă oră. Spre deosebire de un Sierra HD obişnuit, acest model se remarcă prin: suspensie off-road cu amortizoare Rancho, plăci anti alunecare pe praguri, un diferenţial blocabil Eaton pe puntea din spate, jante de 18 inci acoperite cu anvelope all-terrain Michelin (opţional 20 de inci), Traction Select System cu mod specific Off-Road, sistem de control la coborârea în pantă şi de asistenţă la pornirea în rampă, head-up display exclusiv cu o suprafaţă de proiecţie de 15 inci şi cu un “înclinometru” încorporat şi sistem de camere HD Surround Vision pentru a vedea ce se întâmplă în jurul maşinii la circulaţia cu viteze reduse.

Printre alte dotări care sunt oferite pe noul Sierra HD se numără şi un sistem avansat de remorcare ProGrade Trailering System, disponibil şi pe modelul Sierra obişnuit. Acesta aduce pe maşina şi remorca care poate fi comandată la pachet până la 15 camere video (unic în segment), inclusiv tehnologia “transparent trailer view” care este o premieră în industria pick-up-urilor! Toate acestea îl ajută pe şofer să vadă absolut orice lucru care se întâmplă în jurul camionetei şi a remorcii compatibile, pentru a oferi o încredere sporită la remorcare şi deplasările ulterioare.

Caracteristica revoluționară a remorcii “transparente” este că utilizează camera montată pe hayon și o cameră de acces disponibilă, montată pe partea din spate a remorcii. Afișajul care este arătat drept rezultat îl ajută pe şofer să vadă practic prin remorcă ceea ce se întâmplă după aceasta, fiind un avantaj atunci când navighează prin parcări, mergând în trafic sau făcând o întoarcere într-un spaţiu restrâns.

Viitorii proprietari de Sierra HD vor avea acces la tehnologia de remorcare inteligentă, proiectată să permită accesul la funcțiile selectate ale sistemului de control iN Command® de la ASA Electronics prin intermediul aplicației mobile myGMC, compatibilă cu telefoane care rulează Android sau iOS, sau prin intermediul sistemului multimedia compatibil cu interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.

Similar cu caracteristicile unui sistem Smart Home, sistemul de control iN Command® acționează ca un centru central de operațiuni pentru monitorizarea și controlul unei serii de sisteme în remorcile echipate cu tehnologia de ultimă generaţie. În funcție de modul în care este configurată o remorcă echipată compatibil, proprietarii de Sierra HD pot să pornească sistemul de aer condiționat sau încălzitorul de apă al remorcii, să verifice nivelul de apă potabilă în rezervoarele în care se află sau să monitorizeze nivelul de combustibil pe remorcile echipate cu generatoare – toate înainte de a ajunge la destinație.

Sistemul de tractare ProGrade include, de asemenea, o aplicaţie în vehicul Trailering App, prin care poate fi făcut de la distanţă un test al luminilor remorcii, diagnosticarea electrică a remorcii, monitorizarea temperaturii de la interior și a presiunii în anvelope, pot fi setate înștiințările în ceea ce priveşte întreținerea, etc. Mai există cel puţin 10 tehnologii disponibile şi sisteme hardware pentru asistenţă la conducerea unui astfel de pick-up cu o remorcă.

Sub capotă, legendarul agregat Duramax turbo diesel, cuplat la o transmisie Allison continuă să ofere cea mai bună încredere într-o remorcare eficientă. Motorul turbo diesel de 6.6 litri produce acum mai multă putere şi cuplu, un zgomot mai redus şi are o durabilitate excepțională. Pe modelul Sierra HD 2020, unitatea produce 451 de CP şi 1.234 Nm de cuplu.

Cutia de viteze la care este cuplat acest motor este una automată nouă cu 10 trepte, ceea ce reprezintă o premieră în segmentul camionetelor Heavy Duty. Transmisia are un timp redus de schimbare a treptelor, permite motorului să funcționeze într-un interval optim, în orice moment, cu variații de sarcină și condiții de teren.

Combinaţia dintre motor, cutie şi sistemul de tracţiune integrală permite tractarea unei greutăţi de până la 13.608 kg! Mai aproape de startul vânzărilor vor fi anunţate detalii şi despre un motor care consumă benzină.

Ce ţine de vânzări, acestea vor demara în Statele Unite mai târziu în acest an şi vor fi puse la dispoziţie modele 2500HD sau 3500HD cu două sau patru roţi pe puntea din spate. Preţurile şi specificaţiile complete de asemenea vor fi anunţate mai târziu.

Producţia vehiculelor va avea loc la uzina din Flint, Michigan. În dezvoltarea noii generaţii de pick-up-uri grele au fost investiţi 1.5 miliarde de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/