image
Sursa foto: jurnal.md

BNM a aprobat vânzarea pachetului unic de acțiuni al Moldindconbank unui investitor european - „Doverie United-Holding AD”

Pachetul unic de acțiuni al BC „Moldindconbank” S.A., în mărime de 63,89%, va fi cumpărat de „DOVERIE UNITED-HOLDING AD”. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Banca Națională.

„Comitetul executiv al Băncii Naționale a aprobat astăzi, 22 ianuarie 2019, hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a pachetului de acțiuni în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A. Investitorul își manifestă interesul într-o perioadă oportună pentru BC „Moldindconbank” S.A., după ce pe data de 18 ianuarie 2019, BNM a efectuat ultima extindere permisă de lege cu încă trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către această bancă. Astfel, vânzarea acțiunilor ca pachet unic, în mărime de 63,89 la sută din capitalul social al băncii, va avea loc în beneficiul băncii și clienților acesteia”, se spune în comunicatul emis de BNM.

Potrivit Băncii Naționale, „DOVERIE UNITED-HOLDING AD își propune să vină la Moldindconbank cu o echipă de manageri care au o experiență internațională bogată în domeniul bancar”.

În comunicatul de presă al BNM se mai spune că „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” își dorește să vină pe piața bancară din Republica Moldova după o amplă studiere a evoluției pieței și a contextului economic din țară. „În luna septembrie 2017, compania a mai obținut o permisiune prealabilă a BNM pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni la o altă bancă licențiată din Republica Moldova. Din motive obiective, acea tranzacție nu a avut loc”, notează comunicatul de presă.

„DOVERIE UNITED-HOLDING AD” este o companie din Bulgaria, înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: