CEC a respins contestația ACUM, în care Igor Dodon este acuzat că ar face campanie pentru PSRM

Comisia Electorală Centrală a respins, la ședința de ieri, ca fiind „neîntemeiată” contestația blocului ACUM prin care l-a acuzat pe președintele Igor Dodon că ar face campanie electorală pentru PSRM prin panouri publicitare cu mesajul „Vine timpul nostru”, care ar fi identic cu cel al PSRM din ziarele sale electorale.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit reprezentantului SPRM cu drept de vot consultativ la CEC Maxim Lebedinschi, „acest mesaj nu este unul electoral. Mesajul electoral este cel care vine să determine alegătorul să voteze cu unul sau alt concurent electoral”.

În contestație, Blocul ACUM l-a acuzat pe Igor Dodon și pentru faptul că participă la manifestațiile de lansare a candidaților PSRM și spune expres că susține partidul socialiștilor.

Ieri, Igor Dodon a anunțat că nu va candida pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare, însă a menționat că PSRM „este unicul partid care poate de unul singur să schimbe puterea din țară și să guverneze competent și responsabil în RM”.

Amintim că ieri CEC a mai respins o contestație depusă de blocul ACUM, prin care acuza Partidul Democrat că nu a raportat cheltuielile pentru editarea și distribuirea pliantelor de felicitare mai multor locuitori din Chișinău.


Pub