(video) Terguță cere eliminarea lui Plahotniuc din cursa electorală: A descoperit un video în care s-ar vedea încălcările comise la colectarea semnăturilor

Ion Terguță a anunțat că a depus o contestație la CEC prin care cere, în esență, eliminarea lui Vlad Plahotniuc din cursa electorală.

Blocul ACUM a descoperit un video de la Forumul PDM Nisporeni din 27 decembrie 2018, în care se conțin imagini din campania de colectare a semnăturilor pentru susținerea lui Vlad Plahotniuc.

În video, susține Terguță, se observă că, „completarea listelor de subscripție nu a fost efectuată în prezența membrilor grupului de inițativă”.

Grupul din inițiativă al lui Vlad Plahotniuc, înregistrat la CECE, a fost format din șase bărbați, în timp ce în video se observă faptul că, colectarea semnăturilor se efectuează de către femei.

În contestație, Terguță scrie că, colectarea semnăturilor „s-a făcut de către operatori distribuiți într-un birou, în care semnatarii stau la rând și oferă buletinele de identitate pentru a le fi introduse datele în liste”.

Acesta mai scrie că „listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de faptul că un susținător poate semna doar în lista de subscripție întocmită pentru primăria în cadrul căreia intră localitatea în care acesta își are domiciliul”.

Recent, Ion Terguță a cerut și demisia președintei CECE Nisporeni, acuzând-o că ar fi permis fotografierea listelor de semnături colectate de dânsul și distribuirea lor la unii primari din localitate.


Pub