Promisiuni electorale din partea PD-ului cu o lună înainte de alegerile parlamentare: Indemnizație de 200 de lei lunar, pentru toți copiii până la 18 ani; Inițiativele urmează să fie votate în următorul Legislativ

Promisiuni electorale din partea Partidului Democrat cu 100 de metri înainte de alegeri. În cadrul unui briefing, liderul PD-ului, Vlad Plahotniuc, a anunțat mai multe inițiative.

Foto: UNIMEDIA

De exemplu, pensionarii, care au venituri mai mici de 2000 de lei, vor mai primi un ajutor de 600 de lei, dar de această dată pentru sărbătorile de Paști.

Mai mult, PD vine cu o altă inițiativă pentru persoanele care primesc compensații din partea statului pentru căldură în sezonul rece a anului. Potrivit lui, această compensație va crește de la 350 de lei la 700 de lei. Astfel, 150 de mii de familii vor beneficia de o compensație mărită.

O altă inițiativă, cu care vin democrații, este de a crește indemnizația pentru primul copil, de la 6303 lei până la 10 mii de lei.

Iar ultima inițiativă, care ar putea să se răsfrângă asupra tuturor familiilor din RM, este de a oferi o indemnizație de 200 de lei lunar, pentru toți copii până la 18 ani.

Plahotniuc a declarat că bani în buget sunt pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Ce-i drept, aceste inițiative urmează să fie votate, după alegerile parlamentare, în următorul Legislativ.


Pub