(video) CEC: Înregistrarea partidului Casa Noastră-Moldova în calitate de participant la referendum va fi examinată la ședința următoare

Proiectul privind înregistrarea partidului Casa Noastră-Moldova în calitate de participant la referendumul republican consultativ din 24 februarie va fi examinat la ședința următoare, întrucât astăzi nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Partidul Casa Noastră-Moldova a solicitat înegistrarea drept participant la referendum cu opțiunea „boicot”. Un partid se poate înregistra în calitate de participant la referendum cu una din două opțiuni „pentru” sau „contra” întrebărilor supuse referendumului.

Potrivit Alinei Russu, „nimeni nu poate influența cetățeanul să participe sau să nu participe la scrutin”. Totuși, președinta CEC a spus că legislația electorală nu prevede vreo interdicție față de opțiunea „boicot”.

Astfel, întrucât proiectul de neînregistrare a partidului Casa Noastră-Moldova, examinat astăzi, nu a întrunit numărul necesar de voturi, subiectul va fi dezbătut în mod repetat la umrătoarea ședință a CEC.

În cadrul ședinței de astăzi, CEC a acreditat mai mulți observatori pentru alegerile parlamentare, din partea următoarelor instituții naționale și internaționale:

-Asociația obștească „Promo-LEX”

-Organizația neguvernamentală „Inițiative Legislative Moderne” din Ucraina.

-Ambasada Ucrainei în Republica Moldova

-Ambasada Republicii Italiene în Republica Moldova

-Comisia Electorală Centrală a Letoniei

-Comisia Centrală pentru Alegeri și Desfășurarea Referendumurilor Republicane a Republicii Belarus.

Tot în cadrul ședinței a fost admisă și contestația lui Alexandr Topolenco cu privire la semnăturile colectate în susținerea sa pentru candidarea la funcția de deputat al Parlamentului Republicii Moldova.


Pub