Nu i-a ajuns o semnătură: CEC a admis contestația lui Alexandr Topolenco. CECE va reexamina cererea sa de înregistrare în calitate de candidat

CEC a admis contestația lui Alexandr Topolenco, pretendent la calitatea de candidat pe circumscripția nr.36, Ștefan Vodă.

Foto: UNIMEDIA

CECE din Ștefan Vodă a respins cerea de înregistrare a candidatului, din motiv că din listele de subscripție lipsesc datele privind actele de identitate sau numele, prenumele a 52 de semnatari. Alexandr Topolenco a depus o contestație la CEC în care a solicitat verificarea suplimentară a listelor de semnături.

În total, au fost invalidate 65 de semnături, iar numărul de semnături valabile adunate de Topolenco s-a redus la 499. Pentru a fi înregistrat în calitate de candidat, sunt necesare 500 de semnături.

Totuși, membrul CEC Vladimir Sarban a spus că marja care a dus la hotărârea de neînregistrare a lui Topolenco de către CECE este „una nereprezentantivă”.

Astfel, CEC a admis contestația lui Topolenco și solicitat Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală din Ștefan Vodă reexaminarea cererea de înregistrare a lui Topolenc în calitate de candidat.


Pub