Alertă meteo! Peste 60 de echipaje mobile și circa 130 inspectori de patrulare, la datorie

În urma avertizării emisă de Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile, care vizează fenomene de ninsori, intensificări temporare ale vântului și temperaturi joase la nivelul întregii țări, angajații inspectoratului Național de Patrulare activează pe trasee permanent pentru menținerea unui climat de siguranță în trafic.

Foto: INP

La această oră pe întreg teritoriul țării ninge slab, se circulă fără dificultăți. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant.

INP recomandă șoferilor, dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de dezăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost.

La moment, pe teritoriul țării actvează în regim sporit întru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor, 64 de echipaje mobile și 128 inspectori de patrulare.


Pub