Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri europene, a demisionat

Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri europene şi euroasiatice, a anunţat marţi seară că demisionează, la doar 16 luni după preluarea funcţiei, informează cotidianul The Washington Post şi agenţia Associated Press.

Foto: AFP

Departamentul de Stat a anunţat că Wess Mitchell va rămâne în funcţie până la jumătatea lunii februarie.

"Wess Mitchell a avut o activitate extraordinară. Am apreciat expertiza şi inteligenţa sa cât timp a condus echipa pentru afaceri europene a actualei Administraţii", a declarat secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Robert Palladino, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat că Wess Mitchell a fost un "lider valoros şi eficient", un "prieten bun al aliaţilor şi partenerilor din Europa".

Wess Mitchell a declarat pentru cotidianul The Washington Post că demisionează din raţiuni familiale, nu din cauza disensiunilor legate de politicile Administraţiei Donald Trump, scrie mediafax.ro

"Demisia intervine într-o perioadă de tensiuni între Washington şi capitalele europene pe fondul disensiunilor referitoare la comerţ, bugete pentru apărare şi retragerii Statelor Unite din Acordul nuclear iranian. Decizia demisiei a fost anunţată la doar o lună după ce Mike Pompeo a rostit un discurs la Bruxelles, centrul Uniunii Europene, în care a exprimat dubii privind valoarea unor instituţii multilaterale precum UE şi a unor organizaţii internaţionale agreate de Europa, inclusiv FMI şi Banca Mondială", comentează agenţia Associated Press.


Pub