PDM anunță majorarea mai multor plăți sociale. Acestea vor intra în vigoare după ce vor fi adoptate de viitorul Parlament

Președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, majorări de indemnizaţii, un nou ajutor material pentru pensionari, dar şi alte măsuri, care însă vor fi votate în lectură finală de următorul Parlament.

Astfel, Vlad Plahotniuc a declarat că s-a decis alocarea a câte 600 de lei pensionarilor cu venituri mai mici de 2000 de lei, înainte de sărbătorile de Paști, dublarea de la 350 lei până la 700 de lei a compensațiilor pentru perioada rece a anului pentru familiile cu venituri mai mici de 2000 de lei.

De asemenea, liderul democraților a menționat că indemnizația unică la nașterea copiilor va crește de la 6303 lei până la 10 mii de lei, dar și acordarea unei îndemnizații lunare de 200 de lei pentru copii, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

În același timp, președintele Parlamentului Andrian Candu a precizat că toate proiectele vor putea fi votate de actualul legislativ doar în prima lectură. În a doua lectură, conform legii, acestea vor putea fi votate de către noul Parlament.

Întrebat de ce PDM a venit cu aceste promisiuni înainte de campania electorală, Andrian Candu a spus că acestea nu sunt promisiuni electorale. „Nu este altceva decât îndeplinirea programului de guvernare şi a promisiunilor făcute de PD atunci când s-a angajat în această guvernare”, a răspuns Andrian Candu.