Jurnal TV face claritate
Social 22 ianuarie 2019, 20:11 | 1975

După ce Jurnal TV a fost acționat în judecată, pentru că a respins solicitarea PD de difuzare a unui spot video privind referendumul republican, conducerea postului vine cu explicații. Într-un comunicat, conducerea postului menționează că spoturile poartă elementele unei publicități electorale mascate pentru PD, în calitatea lui de concurent electoral. Astfel de publicitate este interzisă prin lege, afirmă conducerea Jurnal TV.

Partidul Democrat A difuzat anterior un comunicat, în care acuză Jurnal TV de faptul că a refuzat să pună pe post publicitate electorală privind referendumul consultativ. În context, Jurnal TV consideră necesar să explice următoarele:

Fiind analizat conținutul spoturilor publicitare, s-a constatat că acesta era axat preponderent pe mesajul de promovare a Partidului Democrat, fiind elogiate așa-zisele reușite ale partidului în diferite domenii de activitate (asistență socială, asistență medicală, educație), iar la final, apărea un mesaj despre susținerea referendumului republican consultativ, mesaj care nu avea tangență cu publicitatea electorală de promovare a activității partidului, fiind, în mod evident, ruptă din context.

Jurnal TV consideră că mesajul spoturilor poartă elementele unei publicități electorale mascate pentru Partidul Democrat în calitatea lui de concurent electoral pentru alegerile Parlamentului.

În comunicat se face referire și la prevederile Codului serviciilor media audiovizuale, privind comunicările comerciale audiovizuale.

Jurnal TV a comunicat solicitantului despre imposibilitatea plasării spoturilor publicitare indicate în perioada de până la data de 25 ianuarie 2019, garantând difuzarea acestora începând cu data indicată.

Întrebat de ce spoturile video au fost structurate în așa fel, încât să promoveze nu doar referendumul, dar și partidul, vicepreședintele PD, Andrian Candu, a declarat recent presei că nu poate scoate referendumul din contextul alegerilor parlamentare.

Solicitat pentru o reacție, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol, ne-a spus că nu poate să se expună, întrucât nu știe despre ce spoturi este vorba. El a cerut să-i trimitem linkurile ca sa aibă timp să le examineze și să vină cu o replică. Dar, la finalul discuției a precizat că nu CCA, ci Comisia Electorală Centrală răspunde de conținutul spoturilor publicitare, dacă acestea conțin sau nu publicitate mascată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie