Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

22 Ian. 2019 / 11:15

Campanie de informare privind acordarea subvenţiilor pentru anul 2019

În perioada 22-25 ianuarie, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) demarează campania de informare privind acordarea subvenţiilor pentru anul 2019, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Campania are ca obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli privind posibilităţile de accesare a subvenţiilor tradiţionale, precum şi cele în avans, în vederea dezvoltării sectorului agricol şi rural, oferind astfel o platformă pentru un dialog constructiv între participanţi şi reprezentanţii AIPA.

În acest context, reprezentanţii Agenţiei vor demara campania de informare în peste 13 raioane conform graficului, comunicând fermierilor procedurile de recepţionare şi administrare a cererilor de subvenţionare pentru anul 2019, erorile depistate în procesul de administrare a dosarelor pe parcursul anului 2018, etc.

De asemenea, se va pune accent pe informarea potenţialilor beneficiari de subvenţii, cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate pentru obţinerea acestui suport financiar din partea statului, precum şi îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce rezultă din prevederile Regulamentelor de subvenţionare.

AIPA îndeamnă producătorii agricoli să participe în cadrul seminarelor informative, în vederea informării obţinerii subvenţiilor tradiţionale precum şi cele în avans. Amintim că mărimea Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural pentru anul 2019 constituie 900 de milioane de lei.

Comentarii