04:27:48 20.04.2024
Stiri

Primarul Gheorghe Răileanu: „Sunt mai mulți, îndeosebi din partea lui Năstase, care nu vor să aibă treabă cu UNIONIȘTII”

Partide/Comunicate 22.01.2019 09:40 Vizualizări2856 Autor: Ziarul National
Primarul Gheorghe Răileanu: „Sunt mai mulți, îndeosebi din partea lui Năstase, care nu vor să aibă treabă cu UNIONIȘTII” facebook


Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, crede că nu a fost acceptat pe lista Blocului „ACUM” din cauza viziunilor sale unioniste. Această declarație a fost făcută după ce vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, a declarat că liberal-democratul Răileanu nu a mai fost luat în calcul la formarea listei acestui bloc, deoarece a apărut la o conferință a Convenției Euro-Unioniste, entitate care își exprimaseră intenția de a participa la alegeri. Atunci, Răileanu criticase, în luarea sa de cuvânt, guvernarea în frunte cu Vlad Plahotniuc.

„Niciodată n-am negat că sunt adeptul UNIRII cu România, al eurointegrării. La acea conferință a Convenției Euro-Unioniste, am fost invitat de domnul Reniță (Alecu Reniță), la care nici nu știam ordinea de zi. Am fost doar în calitate de invitat. La momentul acela nu mi-au replicat nimic. Eu am înțeles că nu am fost agreat din cauză că am opțiuni pro-Unire, sunt niște presupuneri ale mele, dar bazate pe anumite informații”, a declarat Răileanu pentru deschide.md.

Acesta a mai adăugat că cei mai mulți antiunioniști din rândul Blocului „ACUM” ar fi în Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”, condus de Andrei Năstase. „Eu am impresia că în blocul „ACUM”, îndeosebi din partea domnului Năstase” sunt mai mulți care nu vor să aibă treabă cu unioniștii”, a precizat acesta.

Primarul de Cimișlia, care va candida independent în circumscripția nr. 40 Cimișlia, a reiterat că ar fi vrut ca în alegeri să meargă toți uniți, să fie duse negocieri sincere și să se vadă cine și pe ce circumscripție are șanse într-adevăr, dar acest lucru nu s-a făcut.

„Despre comisia de integritate se glumește, se râde, nimeni nu știe cine a fost în componența ei. Dacă au fost tot cei care s-au pus singuri primii pe listă, atunci care să mai fie sensul acestei comisii? Ca regulă, aceasta trebuia să fie imparțială și cât mai obiectivă”, a punctat Răileanu.

Și unui dintre fondatorii Convenției Euro-Unioniste, Anatol Țăranu, a fost uimit de faptul că Răileanu nu a fost acceptat de Blocul „ACUM” pentru că a participat la acea conferință. „Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, confirmă că primarul de la Cimișlia a fost un potențial candidat al Blocului „ACUM” pe circumscripția respectivă. Lucrurile au căpătat, însă, o altă întorsătură astă-vară, când Gheorghe Răileanu a apărut într-o conferință de presă alături de membrii Convenției Euro-Unioniste. „Кто не с нами, тот против нас” (cine nu este cu noi, atunci este împotriva noastră n.r.) - В.И.Ленин”, a scris Țăranu pe Facebook.

Amintim că Răileanu a dezvăluit recent, într-o postare pe blogul său, că încă în aprilie 2018 fusese desemnat candidat al blocului în circumscripția nr. 40. La adunarea respectivă participaseră lidera PAS, Maia Sandu, secretarul general al PPDA, Chiril Moțpan și deputatul Iurie Țap. Astfel, acesta a menționat că a fost uimit atunci când a aflat că din partea Blocului „ACUM” în această circumscripție a fost desemnată fosta judecătoare Domnica Manole.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md