(foto) Un power bank pentru electromobile. Staţia de încărcare rapidă pe care o pregăteşte VW Group Components

Volkswagen a dezvăluit primele detalii pentru a ne face o viziune asupra ceea ce va înseamna viitoarea staţie de încărcare rapidă pentru electromobile a companiei. Aceasta poate fi stabilită în mod flexibil și independent de o sursă de alimentare oriunde este nevoie: de exemplu, în parcări publice în orașe, la sediul companiei în care munciţi sau ca punct temporar de încărcare în cadrul evenimentelor la care participă oameni în masă.

Stația de încărcare mobilă funcționează în conformitate cu principiul unui dispozitiv portabil cunoscut sub denumirea de “power bank”, folosit şi în Moldova de către posesorii de telefoane inteligente, însă în acest caz fiind de dimensiuni mai mari şi doar pentru alimentarea vehiculelor electrice. Capacitatea de încărcare de până la 360 kWh permite încărcarea concomitentă a 15 electromobile, inclusiv şi evident cele viitoare din gama VW I.D.

Datorită tehnologiei de încărcare rapidă, procesul de încărcare durează în medie doar 17 minute în medie. Dacă conținutul energetic al setului de baterii integrate este mai mic de 20%, stația de încărcare epuizată este schimbată pur și simplu cu una încărcată. Dacă, totuși, este conectată permanent la o sursă de alimentare cu un curent alternativ de până la 30 kW, acumulatorii din acest power bank se reîncarcă permanent.

În cazul în care procesul de încărcare se bazează pe alimentarea cu energie din surse regenerabile, stația de încărcare permite stocarea temporară a energiei generate în mod durabil, cum ar fi energia solară sau eoliană și, prin urmare, să fie neutră din punct de vedere a CO2-ului.

Vezi şi: (video) Primele detalii despre noul VW Neo: autonomie de până la 550 de km şi preţ de start similar unui Golf diesel

Primele stații de încărcare rapidă de acest gen vor fi instalate şi vor începe să funcţioneze din prima jumătate a acestui an în orașul natal al Volkswagen, Wolfsburg, ca parte a unui proiect pilot, și vor sprijini extinderea unei infrastructuri de încărcare a electromobilelor în zona urbană. Începând cu anul 2020, această staţie de încărcare se va găsi deja în alte oraşe şi comunităţi.

“Stațiile de încărcare mobile reprezintă un pas decisiv către o rețea eficientă de puncte de încărcare. Acestea pot fi configurate oriunde în funcție de necesități – cu sau fără conectare la sursa de alimentare. Această flexibilitate permite o abordare complet nouă pentru expansiunea rapidă a infrastructurii de încărcare. Oraşele pot, de exemplu, să găsească locurile cele mai potrivite pentru un punct de încărcare permanent înainte de a face investiții majore în dezvoltarea rețelei. În plus, va fi posibil să se instaleze temporar un număr mare de stații de încărcare – exact când și unde sunt necesare”, a declarat Thomas Schmall, președintele consiliului de administrație al Componentelor Grupului Volkswagen.

Vezi şi: (foto) Încă o stație de încărcare a mașinilor electrice sau hibride în Chișinău

Stațiile de încărcare mobile pot fi configurate în anumite puncte, de exemplu, răspândite printr-un oraș. Locațiile flexibile pot fi găsite cu ușurință prin Internet sau prin aplicații. Fiecare stație de încărcare permite încărcarea rapidă DC cu o putere de până la 100 kW. În plus față de mașinile electrice, bicicletele sau chiar motocicletele electronice de asemenea pot fi încărcate aici. Până la patru vehicule pot fi încărcate simultan: două cu DC și două cu conexiuni AC. Capacitatea totală de stocare a bateriilor staţiei mobile, de până la 360 kWh, este suficientă pentru încărcarea a maximum 15 vehicule electrice.

Va exista, de asemenea, posibilitatea conectării direct la sursa de alimentare, permițând stației să fie încărcată, după cum am menţionat anterior, cu până la 30 kW, prin curent alternativ, prin intermediul unei conexiuni standard. Acest lucru permite ca punctele de încărcare pentru vehiculele electrice să fie configurate rapid și simplu, fără modificări structurale sau cheltuieli financiare majore.

Pachetul de baterii din stația de încărcare autonomă poate fi reîncărcat timp de o oră, datorită conexiunii directe la sursa de alimentare cu curent permanent. Această reîncărcare, independentă de timp și care, prin urmare, “tamponează puterea”, reduce de asemenea, în mod considerabil, solicitarea sursei de alimentare în perioadele de solicitare de vârf.

“Stațiile noastre de încărcare, mobile, oferă un alt avantaj crucial. Numai atunci când o mașină electrică este încărcată cu o putere generată în mod durabil, ea poate pretinde la o mobilitate din punct de vedere neutră faţă de CO2. Stația noastră de încărcare este prima care oferă posibilitatea stocării temporare a energiei generate în mod durabil.

De exemplu, stația de încărcare poate fi la rândul său încărcată în mod special cu energie solară sau eoliană, care este apoi transmisă vehiculelor electrice în timpul încărcării. Din punct de vedere tehnic, coloana de încărcare mobilă se bazează pe pachetul de baterii al arhitecturii Volkswagen Group’s Modular Electric Toolkit (MEB).

Pe de o parte, acest lucru oferă avantajul unei scalabilități rapide și, pe de altă parte, stația de încărcare permite bateriilor din vehiculele electrice să aibă o a doua viață. Acest lucru se datorează faptului că o baterie pierde capacitatea de încărcare în timp. Dacă bateria unui vehicul are o capacitate reziduală redusă, este schimbată. În cazul în care această baterie trece ulterior printr-o analiză detaliată (“refurbished”), aceasta poate fi reutilizată într-o stație de încărcare mobilă”, a adăugat Thomas Schmall.

Vezi şi: (foto) BMW şi Porsche au prezentat o staţie de încărcare ultra rapidă. În cât timp se pot încărca electromobilele

O rețea eficientă de puncte de încărcare este considerată una dintre premisele esențiale de infrastructură pentru a convinge clienții să cumpere vehicule electrice, cum ar fi cele din viitoarea familie I.D. a mărcii Volkswagen. Realizarea acestei soluții este una dintre provocările majore ale diviziei Volkswagen Group Components, iar altele trebuie să fie abordate pentru a asigura progresul de e-mobilitate.

Începând cu 1 ianuarie 2019, divizia Components este o unitate independentă de afaceri din cadrul Grupului Volkswagen. Stația de încărcare mobilă este o dezvoltare internă cu scopul de a dezvolta un ciclu de viață închis pentru baterie. Începutul producției este planificat pentru 2020.

Vezi şi: Câte o staţie pentru 72 de băştinaşi. Oraşul natal al lui Opel devine „Electric City” până în 2020

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/