image
Sursa foto: mediafax.ro

Autorităţile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispera mulţimea care protesta în Atena

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care protesta în faţa Parlamentului de la Atena în contextul în care acesta va vota, săptămâna viitoare, ratificarea unui acord privind schimbarea numelui Macedoniei, relatează site-urile agenţiilor Dpa şi Reuters.

Protestatarii au atacat ofiţerii de poliţie cu pietre, petarde şi alte obiecte, în timp ce poliţiştii au folosit bastoane.

Zeci de mii de persoane au participat duminică la o manifestare împotriva unei înţelegeri făcute de Guvernul Greciei cu Macedonia, prin care acesta îşi va schimba denumirea în "Republica Macedonia de Nord", scrie mediafax.ro.

Mulţi greci sunt de părere că actuala denumire implică o revendicare teritoriale a unei regiuni din Grecia care are acelaşi nume.

Parlamentul de la Atena a respins la limită, miercuri seară, moţiunea de cenzură contra Guvernului Alexis Tsipras, reconfirmarea încrederii în Executiv deschizând calea aprobării de către Grecia a acordului cu Skopje

Aderarea Macedoniei la UE şi NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: