În ultimii zece ani, numărul miliardarilor de pe glob s-a dublat

În anul 2018, numărul miliardarilor în lume a crescut până la 2028, iar în ultimii zece ani numărul acestora s-a dublat, potrivit unui raport a organizațieie de caritate Oxfam.

Foto: Forbes

Averea totală a miliardarilor a crescut timp de un an cu 12% sau cu 2,5 miliarde de dolari pe zi.

Diferența dintre cei mai bogați și cei mai săraci oameni continuă să crească, se scrie în raport. În ultimul an, averea a 50% dintre cei mai săraci oameni din lume (3,8 miliarde de persoane) a scăzut cu 11%. Aceștia dețin, în total, tot atât cât dețin cei mai bogați 26 de oameni de pe glob.

În ultimii ani, în multe țări dezvoltate scad impozitele pe avere, inclusiv impozitele pe moștenire sau taxele pe proprietate, în timp ce în țările în curs de dezvoltare astfel de taxe sunt rareori impuse, mai menționează Oxfam.

Autorii raportului au remarcat, de asemenea, o reducere a cotelor de impozitare pentru cetățenii și corporațiile avute și o reducere a finanțării educației și îngrijirii sănătății pentru cei săraci.

Organizația Oxfam a propus mărirea impozitelor pentru cei bogați cu încă 0,5% din proprietate. Din fondurile adunate ar putea fi învățați 262 de milioane de copii sau achitate serviciile medicale care ar putea salva viețile a circa 3,3 milioane oameni, scrie tvrain.ru.


Pub