(video) Need for Speed la Ciocana: Un BMW, condus de un șofer beat, urmărit de un echipaj de poliție

În acest weekend, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au activat în mod sporit în scopul prevenirii încălcărilor RCR și a accidentelor rutiere, cu informarea participanților la trafic despre riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație.

Astfel, în timpul serviciului un echipaj de patrulare care se afla pe bd. Mircea cel Bătrân intersecție cu str. Ginta Latină din capitală, au observat un automobil de model BMW care se deplasa haotic. La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul intenționat a ignorat somația și a continuat deplasarea cu viteză. La scurt timp, inspectorii de patrulare au stopat conducătorul auto la intersecția străzilor Nicolae Milescu – Spătaru și Vadul lui Vodă.

În urma documentării, agenții de patrulare au constat că la volanul mașinii se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, fiind supus testului alcoolscopul s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind în drept legal inspectorii de patrulare i-au ridicat permisul de conducere șoferului, acesta fiind suspendat de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată. Totodată, este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore.

Reamintim că, dreptul de a conduce poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire anti-alcool și antidrog.

Timp de trei zile au fost depistate de către inspectorii INP peste 1300 de contravenții ale RCR, dintre care 22 șoferi au fost depistați în stare de ebrietate la volan iar 766 au încălcat limita de viteză.


Pub