(doc) Cursa cheltuielilor electorale. Partidul Șor, a avut donații de 687 de mii de lei în doar patru săptămâni: PD a primit o donație de 4,51 lei

Donații de sute de mii de lei au primit unele grupuri de inițiavă ale partidelor. În timp ce unele partide primeai mii de lei, altele s-au ales cu donații doar de câțiva lei. Este vorba de Partidul Democrat, care a primit donații doar de 4,51 lei.

Foto: UNIMEDIA

În mai puțin de o lună, PD-ul a avut venituri în valoare de peste 118 mii lei iar toți banii au venit de la persoane fizice.

Majoritatea banilor au fost folosiți pentru transport dar și chirie a unor spații pentru a organiza diferite evenimente.

PD / Sursa:CEC

Tot la capitolul veniturilor de zeci de mii lei este și Partidul Socialiștilor. Timp de 4 săptămâni acești au avut o sumă de aproximativ 514 mii de lei.

Dacă democrații au mers în teritoriu și au cheltuit banii pe combustibil, socialiștii au cheltuit banii pentru materiale promoționale, iar la sfârșit de 4 săptămână, menționează un sold final de 385 de lei.

PSRM / Sursa:CEC

Mult mai sărac decât PSRM, blocul ACUM declară venituri de 75 de mii de lei. O parte din bani le-a primit din donații, iar o parte „din alte venituri”.

O parte din bani au fost cheltuiți pentru Costul întrunirilor, materiale promoționale, dar și pentru întreținerea mijloacelor de transport.

ACUM / Sursa:CEC

Partidul Nostru de asemenea declara venituri de zeci de mii de lei, dar și cheltuieli pe măsură. În 4 săptămâni, PN a primit peste 189 de mii de lei. Banii au venit din donații, dar majoritatea din „alte venituri”, cum este specificat în rubrica din raport.

Majoritatea banilor au fost cheltuiți pentru transport, închirierea mașinilor și combustibil.

Partidul Nostru / Sursa:CEC

Lider la capitolul venitori este partidul ȘOR, care avut un buget de 687 mii de lei timp de 4 săptămâni. Mai mult, toți banii au venit de la persoane juridice.

Banii au fost cheltuiți în mare parte pentru publicitate la TV și panouri publicitare.

ȘOR / Sursa:CEC

Alte două partide, Partidul Național Liberal și Partidul Verde Ecologist, nu și-au deschis conturi electorale pentru colectarea semnăturilor pentru candidații din circumscriții.


Pub