(update) Două nave ce transportau combustibil, cuprinse de flăcări în Strâmtoarea Kerci: 10 morți și 7 dați dispăruți

(update 21:15) 10 persoane au murit, 14 au fost salvate, iar alte șapte sunt în continuare căutate de salvatori, după ce două nave au luat foc în Strâmtoarea Kerci, luni după-amiază, informează agenția de presă Interfax.

(19:05) Două nave au izbucnit în flăcări, luni după-amiază, în Strâmtoarea Kerci, care separă Crieea de Rusia, potrivit unor oficiali ruși.

Foto: captură video

Una dintre nave ar fi fost afectată de o explozie, scrie RT.

La bordul navelor ar fi cetățeni turci și indieni. Ei ar fi sărit în apă, potrivit ministerului rus de transporturi, citat de Reuters, informează Daily Sabah.

Potrivit oficialilor ruși, una dintre nave a fost afectată de o explozie, care s-a extins și la cea de-a doua nnavă, potrivit Agenției de Transport Maritim. Din imaginile apărute pe internet, se poate observa cum fumul dens se ridică în aer.

Una dintre nave transporta combustibil, potrivit unei surse citate de Interfax.

„Am primul un mesaj despre un incendiu care a izbucnit la o navă care transfera combustibil celeilalte nave, când izbucnit o explozie și apoi nava a fost curprinsă de flăcări”, a declarat sursa pentru agenția Interfax.

Astfel, persoanele de pe cele două nave sunt evacuate. Pentru moment, nu se știe dacă există victime. La bordul navelor ar fi fost peste 30 de persoane.

„Două nave cu steagul Tanzaniei au luat foc. 31 de membri ai echipajelor au fost evacuați: 17, respectiv 14 de pe fiecare navă. Toți sunt în viață”, a precizat o sursă.

Niciunul dintre cei aflați pe cele două nave n-ar fi cetățean rus.


Pub