Circumscripția 9, Bălți 1/ Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția 9, Bălți 1 include atât orașul Bălți cât și Sadovoe, Pârlița, Răuțel.

1. Alexandru Usatîi, candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova

Alexandru Usatîi este președintele Organizației Teritoriale Bălti din partea socialiștilor și consilier la Consiliul municipal Bălți. Anul trecut, el a candidat pentru funcția de primar al mun. Bălți. Anterior, el a deținut funcția de viceprimar al municipiului Bălți.

2. Serghei Buzurnîi, candidatul Partidului Democrat din Moldova

Serghei Buzurnîi este primarul satului Sadovoe, Bălți. El a ajuns în funcția de primar după alegerile locale din 2011. Atunci el candida din partea PCRM.

Aici găsiți declarația de avere și interese personale.

3. Igor Himici, candidatul Partidului Șor

Himici are 43 de ani. Este jurist și reprezentant împuternicit al Partidului Șor în municipiul Bălți. Este muzicant și a colaborat cu Jasmin, soția lui Ilan Șor. El a făcut parte din juriul la un casting pentru selectarea celor mai talentați copii din Orhei, fiind organizat de Casa de producție „Jasmin”.

4. Ivan Osoianu, candidatul Partidului Nostru

Ivan Osoianu este economist și vice-preşedintele Organizaţiei Teritoriale Bălţi. De asemenea, el este șeful întreprinderii municipale Aprovizionare, care se ocupă de asigurarea cu produse alimentare a grădinițelor din Bălți. De asemenea, el este directorul întreprinderii care-i poartă numele. Aceasta se ocupă cu fabricarea produselor de patiserie și comercializarea băuturilor alcoolice.

5. Elena Bordianu, candidata Blocului ACUM

Elena Bordianu a studiat filologia. A lucrat ca formator al Asociației Femeilor de Afaceri din mun. Bălți.

6. Amaev Said-Muxmat, candidatul Partidului Comuniștilor

Amaev are 58 de ani și este jurist de profesie. El lucrează ca antrenor și profesor la Școala Sportivă „B. Petuhov” din Bălți.

7. Renata Grădinaru, candidat independent

Grădinaru este consilier municipal, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului „Bugetul civic” din Bălți. Totodată, ea este președinta Asociației Obștești „Afina”.

8. Diana Grosu, candidată independentă

Diana Grosu este jurist și președinta Asociației pentru Drepturile Omului „LEX21”, axată pe activități de combaterea corupției și asigurarea transparenței în mun. Bălți.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.