Susţinere pentru observatorii Promo-LEX
Politic 21 ianuarie 2019, 21:02 | 2383

Coaliția pentru alegeri libere și corecte sprijină Asociația Promo-LEX în misiunea ei de monitorizare a alegerilor parlamentare din februarie şi respinge atacurile unor partide politice la adresa acesteia. ”Experții Promo-LEX au demonstrat că dispun de calificarea necesară în domeniu, iar cei care critică rapoartele asociaţiei sunt tocmai cei care admit abateri înainte de alegeri”, se arată într-un comunicat al coaliției, remis presei spre difuzare.

”Abordarea noastră cetățenească are la bază cea mai simplă și sănătoasă metodologie - bunul simț”, afirmă semnatarii declaraţiei.

Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte notează că acest gen de practici a fost raportat constant de observatori şi, din acest motiv, este imperios necesar ca autoritățile publice să caute soluții clare, fără echivocuri, pentru delimitarea activității partidelor politice și a liderilor acestora de activitățile de binefacere și de propagandă mediatică. De asemenea, este necesară o delimitare clară a activității guvernamentale de cea de partid. Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, Partidul Democrat a criticat rapoartele de monitorizare realizate de Asociaţia Promo-Lex, afirmând că acestea ”sunt trunchiate şi chiar false”. Asta după ce Promo-LEX a constat că PD, Partidul Șor și PSRM ar fi utilizat resurse administrative pentru activitățile electorale.

Opinia ta contează. Comentează!