08:15:43 19.04.2024
Stiri

STUDIU // Două pahare de vin roşu te scapă de kilogramele în plus

Știri 21.01.2019 07:30 Vizualizări3295 Autor: Ziarul National


STUDIU // Două pahare de vin roşu te scapă de kilogramele în plus Sursa: csid.ro

Veşti bune pentru iubitorii de Cabernet Sauvignon în locul antrenamentelor cardio. În urma a două studii recente, de la Universitatea din Washington şi Şcoala Medicală de la Harvard, s-a descoperit că două pahare de vin roşu consumate înainte de culcare, ajută la scăderea în greutate.

În vinul roşu se regăseşte un polifeonol numit reservatrol, care transformă grăsimea albă în grăsime bej, un tip de grăsime care este mult mai uşor de eliminat. Mai mult, cercetătorii de la Harvard au avut în atenţie, timp de 13 ani, 20.000 de femei dintre care, cele care consumau două pahare de vin zilnic, aveau cu 70% mai puţine şanse să se confrunte cu problemele de greutate.

În urma unui alt studiu s-a descoperit că resveratrolul ajută la reducerea apetitului, ceea ce înseamnă că după două pahare de vin, nu vei mai da târcoale frigiderului pentru gustările nocturne şi vei putea dormi ca un bebeluş. Asta nu înseamnă că trebuie să ţii o sticlă de Merlot lângă pat.

Vestea bună este că sunt şi alte surse majore de resveratrol, printre care se numără afinele, căpşunele şi strugurii, care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta.

O cantitate moderată de vin ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, ceea ce înseamnă nu doar că mai mulţi nutrienţi sunt transportaţi către celulele din corp, ci şi mai mult oxigen, o componentă necesară în arderea grăsimilor.

Un pahar de vin ajută la creşterea nivelului a doi hormoni: adiponectina şi testosteronului liber, care ajută la arderea grăsimii şi creşterea masei musculare, respectiv duce la scăderea estrogenului care te face să reţii grăsimea. Această formulă ajută la îndepărtarea grăsimii depozitate în organism şi creşterea activității metabolismului.

Consumul de vin roşu a fost asociat cu reducerea riscului apariţiei mai multor boli:

- cancerului;

- demenţei;

- depresiei;

- diabetului de tip 2 în cazul femeilor

- reducerea rezistenţei la insulină.

Sursa: csid.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md