02:45:34 25.04.2024
Stiri

Foreign Policy // Arme RUSEȘTI, mai teribile decât bomba nucleară!

Știri 21.01.2019 11:42 Vizualizări3234 Autor: Ziarul National
Foreign Policy // Arme RUSEȘTI, mai teribile decât bomba nucleară! Sursa: dcbusiness.ro


Rachetele rusești non-nucleare sunt mai letale decât armele nucleare, iar Statele Unite fac o mare greșeală ieșind din tratatul privind rachetele cu rază medie și mică de acțiune (INF), susține publicația americană Foreign Policy, explicând că, procedând astfel, Washingtonul nu face altceva decât să ofere Moscovei șansa desfășurării fără opreliști a acestor sisteme.

La momentul semnării INF, elementul non-nuclear a fost tratat cu superficialitate, nefiind cunoscut potențialul real de distrugere al acestor arme, scrie mai departe Foreign Policy. Dar conflictele din Irak, din fosta Iugoslavie, Afganistan și Libia au demonstrat eficiența nebănuită, dar presupusă, a acestor arme. Prin urmare, nu este de mirare că Moscova și-a canalizat eforturile pe modernizarea respectivelor sisteme, conferindu-le funcții specifice, până acum, armelor nucleare.

Astfel, Doctrina militară a Rusiei subliniază rolul cheie al sistemelor de mare precizie în strategia de descurajare. Este vorba, printre altele, de rachete precum Kalibr și X-101, Kinjal și Iskander-K. Pentru a le face față, SUA și NATO pot crea un impresionant arsenal de rachete de croazieră care nu intră sub incidența INF, ceea ce ar determina însă Kremlinul să elaboreze sisteme non-nucleare mult mai periculoase. Misiunea Moscovei va fi substanțial ușurată dacă SUA se retrag din INF.

Teste secrete

În acest context, postul de televiziune CNBC a anunțat, citând două surse documentate, că, în secret, Rusia a testat cu succes un nou sistem antisatelit. Informația vine în contextul în care Pentagonul intenționează să amplaseze în spațiu sisteme de interceptare a rachetelor, având în vedere că testele evocate de jurnaliștii americani au fost efectuate în decembrie.

Interlocutorii televiziunii menționate au adăugat că sistemul OL-19 Nudol a fost lansat de două ori în 2018. Racheta a zburat 17 minute, parcurgând circa 3.000 de kilometri până la ținta distrusă. Arme care, conform acelorași surse, vor fi folosite împotriva sateliților de comunicații și a dispozitivelor de fotografiere aflate pe o orbită joasă a Pământului.

Sursa: dcbusiness.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md