18:19:46 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Dorin Chirtoacă a depus documentele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat în circumscripția nr. 32 din Chișinău: „Oricât de odios ar fi acest regim, noi nu avem dreptul să fim ca Plahotniuc, Dodon și Șor”

Partide/Comunicate 21.01.2019 13:25 Vizualizări1817 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dorin Chirtoacă a depus documentele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat în circumscripția nr. 32 din Chișinău: „Oricât de odios ar fi acest regim, noi nu avem dreptul să fim ca Plahotniuc, Dodon și Șor”


Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a depus astăzi actele necesare pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat în circumscripția nr. 32 care include mai multe suburbii din Chișinău.

În sprijinul lui Chirtoacă au semnat, „cu plăcere și cu deschidere”, 873 de persoane, fapt care i-a inspirat „încredere”, a spus fostul primar general al capitalei.

După ce a depus actele, Dorin Chirtoacă a accentuat că alegerile din 24 februarie vor fi „cele mai batjocoritoare” la adresa democrației și o „bătaie de joc la adresa cetățeanului simplu din partea regimului Plahotniuc-Dodon-Șor”, dar PL a decis să participe, pentru că „altă cale nu avem”.

Fostul primar și-a exprimat regretul că apelul său privind unirea forțelor de opoziție pentru a avea câte un singur candidat în circumscripțiile uninominale nu a fost auzit, amintind că Mihai Popșoi, candidatul Blocului „ACUM” din aceeași circumscripție, a depus documentele la autoritatea electorală pe 14 ianuarie curent și „nu l-a interesat nicio discuție”.

Președintele PL a explicat și gestul său de a publica, în ultimele zile, mai multe documente care demonstrează că Andrei Năstase a fost implicat în tentativa de privatizare a companiei „Air Moldova” în anul 2000, fapt de pe urma căruia ar fi câștigat, împreună cu nașul său Victor Țopa, șapte milioane de euro din bugetul de stat, „pe spatele moldovenilor, într-o perioadă grea pentru R. Moldova, când se stingea energia electrică”.

CITIȚI și DOC // Chirtoacă, „SERIAL” de PROBE care ar demonstra că Năstase e implicat în prima PRIVATIZARE a companiei „Air Moldova”: „Documentele prezentate sunt OFICIALE”

Potrivit lui, investigațiile sale au pornit după ce, la întâlnirea avută pe 17 ianuarie curent cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, împreună cu Mihai Popșoi de la PAS, Tudor Deliu de la PLDM și Andrei Năstase de la PPDA, ultimul ar fi spus că „este onorabil să câștigi șapte milioane de euro la CEDO”, atunci când s-a vorbit despre recenta privatizare a „Air Moldova” decisă de către actualele autorități din R. Moldova.

Chirtoacă a remarcat faptul că această companie a fost privatizată contra aceleiași sume de 2,5 milioane de euro, cu care s-a încercat a fi cumpărată acum 19 ani.

CITIȚI și MESAJUL postat de Andrei Năstase, după ce Dorin Chirtoacă a publicat DOCUMENTE cu privire la implicarea sa în PRIVATIZAREA „Air Moldova”

„Demnitatea nu se măsoară în voturi și, orcât de odios ar fi acest regim, nu avem dreptul să fim ca Plahotniuc, Dodon și Șor. Ce-o să facă Maia Sandu acum cu integritatea?”, a întrebat Chirtoacă, îndemnând cetățenii să nu voteze „icoane”, iar după alegeri să înțeleagă că „au votat la fel niște hoți”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md