16:55:36 29.03.2024
Stiri

DOC // PDM acționează în judecată un post de televiziune din R. Moldova pentru că i-a RESPINS un spot video

Partide/Comunicate 21.01.2019 18:38 Vizualizări1339 Autor: Ziarul National
DOC // PDM acționează în judecată un post de televiziune din R. Moldova pentru că i-a RESPINS un spot video


UPDATE // Jurnal TV a emis o declarație cu privire la anunțul democraților de a acționa postul în judecată în care arată că deocamdată contractul de publicitaterespectiv nu a fost semnat, el aflându-se la stadiul de negocieri.

Jurnal TV mai spune că acel spot cu privire la referendum este axat preponderent asupra mesajului de promovare a formațiunii, fiind elogiate așa-zisele reușite ale partidului în diferite domenii de activitate (asistență socială, asistență medicală, educație), iar la final apărea un mesaj despre susținerea referendumului republican consultativ, mesaj care nu avea tangență cu publicitatea electorală de promovare a activității partidului, fiind, în mod evident, ruptă din context.

„Am apreciat că mesajul dat poartă elementele unei publicități electorale mascate pentru Partidul Democrat în calitatea lui de concurent electoral pentru alegerile parlamentare. Dat fiind aceste constatări i-am comunicat solicitantului despre faptul că mesajul publicitar contravine expres prevederilor art.91 din Codul electoral, potrivit cărora campania electorală pentru alegerile Parlamentului începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, ceea ce presupune că până la data de 25 ianuarie 2019 niciun concurent electoral nu este în drept să facă agitație electorală pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova”, se arată în declarația emisă de Jurnal TV.

Știrea inițială

Partidul Democrat din Moldova anunță că a decis să acţioneze în judecată compania deţinătoare a postului de televiziune „Jurnal TV” pentru că acest canal „a respins fără nicio justificare” solicitarea PDM de difuzare a unui spot video privind referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

„Considerăm că acest comportament sfidător al „Jurnal TV” încalcă direct Codul electoral, care precizează clar, inclusiv cu referire la referendumuri, că radiodifuzorii acordă gratuit concurenţilor electorali câte un minut pe zi ca timp de antenă pentru plasarea publicităţii, precum şi maximum două minute pe zi contra plată. Precizăm că în cererea adresată Judecătoriei Chişinău solicităm doar ca „Jurnal TV” să fie obligat să difuzeze spoturile PDM conform legii, fără plată de daune sau despăgubiri din partea „Jurnal TV” pentru comportamentul abuziv de care a dat dovadă”, se arată într-un comunicat de presă al democraților.

PDM adaugă faptul că va depune o sesizare pe acest subiect și la Consiliul Coordonator al Audiovizualului.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md