Mesajul fostului deputat în primul Parlament, Mihail Druță, către Pavel Filip: „Dvs împreună cu echipa de miniștri încercați să marginalizați politic cetățenii moldoveni din Diasporă”

Mihail Druță, fost deputat în primul Parlament, care este și unul dintre membrii diasporei moldovenești, s-a arătat indignat de decizia Guvernului Republicii Moldova prin care s-a aprobat lista secţiilor de votare propuse pentru a fi organizate în străinătate, pentru alegerile parlamentare din februarie, făcând o paralelă cu alegerile prezidențiale din 2016, unde „s-au terminat cu un dezastru total, cu o batjocorire nemaivăzută a sutelor de mii de compatrioți aflați la muncă în străinătate, care nu cereau nimic extraordinar de la guvernanții de la Chișinău”.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernul Republicii Moldova a decis să organizeze în străinătate un număr insuficient de secții de votare. Anume așa este, domnule Prim-ministru! Deși, formal, ați mărit numărul de secții, în realitate, având în vedere că vor fi două buletine de vot pentru alegerile parlamentare și alte două pentru nenorocitul de referendum, secțiile deschise nu vor asigura dreptul la vot nici măcar pentru cei 138 720 de alegători din 13 noiembrie 2016.

Prin adoptarea Hotărârii menționate, Dumneavoastră împreună cu echipa de miniștri încercați să marginalizați politic cetățenii moldoveni din Diasporă, care au făcut atât de mult pentru Patria lor de origine!”, a ascris pe Facebook Mihail Druță.

În acest sens, fostul deputat în primul Parlament a declarat că în scurt timp va trimite către prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, o analiză argumentată privind „numărul cuvenit de secții de votare pentru buna organizare a procesului de votare pe teritoriul Republicii Italiene”.

„Făcând parte din Diaspora moldovenească timp de mai mulți ani, eu protestez vehement față de fraudarea din start a alegerilor de importanță existențială din 24 februarie 2019!”, a mai adăugat Mihail Druță.

UNIMEDIA amintește că Guvernul a aprobat la data de 18 ianuarie lista secţiilor de votare propuse pentru a fi organizate în străinătate, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Potrivit proiectului, se propune deschiderea a unui numar total de 125 secții de votare peste hotare, dintre care 42 in cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare și 83 suplimentare.

În această ordine de idei, tot mai multe voci din diasporă au susținut că au nevoie de mai multe secții de votare. Candidatul blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, s-a arătat indignat de situația „batjocoritoare” din Italia.

De asemenea, de acest număr nu s-a arătat mulțumiți nici cei din Blocul ACUM. Aparențele înșală, iar cifra de 125 de secții de votare de peste hotare, adică cu 25 mai multe decât la prezidențialele din 2016, este una de manipulare. Declarația aparține reprezentanților blocului ACUM, careau ținut să menționeze faptul că guvernarea nu a deschis secții de vot acolo unde era foarte necesar, ci în state și localități unde sunt puțini cetățeni moldoveni.


Pub