image
Sursa foto: mediafax.ro

Zeci de morţi şi răniţi în urma unei explozii la o conductă de combustibil din Mexic; Victimele încercau să fure combustibil

Zece de persoane au decedat sau au fost rănite în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea centrală a Mexicului, au anunţat autorităţile locale, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Televiziunile locale au difuzat imagini cu incendiul izbucnit după explozia produsă vineri seară în apropiere de o rafinărie din zona oraşului Tlahuelilpan, statul mexican Hidalgo.

Omar Fayad, guvernatorul statului Hidalgo, a declarat că "multe persoane" au suferit arsuri, fără să precizeze cât victime există, scrie mediafax.ro.

Potrivit unui bilanţ provizoriu anunţat de autorităţi, cel puţin 20 de persoane au decedat, iar alte peste 50 au fost rănite.

Se pare că explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil, relatează agenţia The Associated Press.

Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care ţâşnea din conducta spartă. 

Noul preşedinte mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o ofensivă împotriva furturilor de combustibil, despre care autorităţile spun că produc statului daune de peste 3 miliarde de dolari pe an.

Lopez Obrador a cerut "întregului guvern" să ajute persoanele afectate de explozie. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: