Breaking News

image
Sursa foto: mediafax.ro

Polonia în lacrimi: Peste 45.000 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe Pawel Adamowicz, primarul ucis pe scenă

Peste 45.000 de persoane au participat sâmbătă la ceremonia de înmormântare a primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, care a decedat luni, în urma rănilor suferite prin înjunghiere la un eveniment caritabil, relatează Reuters.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat duminică seară, pe scena amplasată pentru un eveniment caritabil. Acesta a murit luni după-masă, în urma rănilor grave. Autorităţile poloneze l-au arestat preventiv pe autorul atacului, un individ în vârstă de 27 de ani care a avut acces pe scenă cu o legitimaţie de presă.

Locuitorii oraşului Gdansk au amplasat pancarte pe clădiri cu pozele primarului. La slujba de sâmbătă au participat mai mulţi politicieni polonezi, printre care şi fostul preşedinte Lech Walesa, scrie mediafax.ro.

Printre participanţi s-au numărat şi Donald Tusk, preşedintele Consiliului European şi fost prim-ministru al Poloniei şi actualul prim-ministru, Mateusz Morawiecki.

Pawel Adamowicz a fost un critic dur al partidului polonez de guvernare şi al politicilor anti-imigraţie. Acesta încuraja migranţii să se refugieze în Gdansk şi susţinea campaniile de apărare a libertăţii justiţiei din Polonia.

Mii de oameni au protestat luni în Polonia pentru a-i aduce un omagiu primarului din Gdansk şi pentru a lupta împotriva urii şi violenţei de pe teritoriul ţării.

La Varşovia, mii de persoane s-au adunat sub sloganul "Stop Urii", iar acţiuni similare s-au desfăşurat şi în alte oraşe din Polonia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: