Angajații Facebook au creat un scandal nou prin review-uri pe Amazon

În octombrie 2018, Facebook a lansat Portal, un dispozitiv pentru apeluri video. După ce s-a aflat că dispozitivul prezentat ca unul care nu va colecta și nu va folosi datele utilizatorilor te poate, de fapt, spiona oricând, Facebook se află din nou în mijlocul unui scandal.

Foto: Facebook

Un jurnalist New York Times a descoperit că angajați ai Facebook au lăsat pe Amazon recenzii de cinci stele pentru acest dispozitiv. Asta înseamnă o încălcare a regulamentul magazinului online, care nu permite angajaților unei companii să posteze conținut legat de produsele angajatorilor lor, scrie playtech.ro.

Andrew Bosworth, un director Facebook, a confirmat că autorii respectivelor review-uri au fost într-adevăr angajați ai Facebook. A negat însă că aceasta ar putea fi o strategie de a îmbunătăți imaginea gadgetului. El a citat, de asemenea, o notificare internă a Facebook din momentul lansării în care angajaților li se spunea să nu lase deloc review-uri pe Amazon.

Se pare că review-urile sunt marcate ca fiind Amazon Verified, ceea ce înseamnă că Portal a fost într-adevăr achiziționat de către aceștia și există posibilitatea ca cele cinci stele să fie cu adevărat acordate de niște clienți mulțumiți. Cu toate astea, indiferent de motivul pentru care au făcut-o, nu se schimbă faptul că angajații au încălcat regulamentul magazinului online. Bosworth a transmis că Facebook le va cere acestora să le șteargă.

Chiar dacă aceasta a fost sau nu strategia companiei, review-urile pozitive nu au avut un impact prea mare. Portal se clasează pe locul 33 în topul vânzărilor Amazon din categoria Input Devices. La cum se prezintă situația până acum, sistemul de teleconferință video va lua calea altor produse ale companiei, cum ar fi Home (interfață pentru telefoanele cu Android), telefoane cu buton dedicat pentru rețeaua socială sau diverse funcționalități integrate în platformă.


Pub