Burse de 2000 și 2500 de lei pentru 12 doctoranzi de la universitățile din țară

Șapte studenți-doctoranzi din țară vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2019, în valoare de 2500 de lei, iar alți cinci studenți vor beneficia de Bursa nominală, care constituie 2000 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri de Executiv.

Foto: UNIMEDIA

Bursele se acordă anual doctoranzilor din anii 2 și 3, care își fac studiile cu frecvență în diferite domenii și înregistrează performanțe academice deosebite. Prin nominalizarea celor mai dotați doctoranzi, Guvernul își propune să eficientizeze procesul de pregătire a cadrelor ştiinţifice și să motiveze tinerii să se încadreze în activitatea de cercetare-dezvoltare, se arată într-un comunicat emis de Executiv.

În total, la concurs au fost depuse 23 de dosare de către studenții-doctoranzii din cadrul a 9 universităţi din ţară. Acestea au fost evaluate de cinci grupuri de experți selectați de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, conform domeniului științific și programelor de doctorat prezentate de către participanți.


Pub