Primari, consilieri, directori – cine sunt candidații cu cele mai „tari” grupuri de inițiativă (I)

Moldova.org, ca să vă prezinte portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupul de inițiativă pentru una dintre cele 51 de circumscripții uninominale, a analizat și grupurile lor de inițiativă.

Am identificat candidați care, fiind în funcții publice, au admis ca în grupurile lor de inițiativă să se regăsească primari, consilieri, directori de spitale sau de biblioteci.

Alexandru Jizdan, candidatul Partidului Democrat din Moldova (Ministru al Afacerilor Interne), o are în grupul de inițiativă pe lucrătoarea Direcției Educație Anenii Noi, Vera Simonov. Mai multe detalii despre acest candidat, citiți  Circumscripția 34, Anenii Noi / Portretele candidaților.

În aceeași circumscripție, conducătorul grupului de inițiativă a candidatului ACUM Gheorghe Balan este Valentin Vieru, viceprimarul satului Mereni, Anenii Noi.

Un grup de inițiativă puternic are candidatul PDM Grigore Repeșciuc (primarul orașului Căușeni) pe circumscripția 35 Căușeni. Primul pe lista membrilor grupului de inițiativă care colectează semnături pentru acest candidat este directorul Spitalul Raional Căușeni „Ana și Alexandru”, Alexandru Cojocaru. Un alt membru al grupului este Alexandru Ilieș, fostul șef al autogării din Căușeni, membru PDM. Acesta a fost reținut de procurorii anticorupție în acestă vară în dosarul „Gările şi staţiile auto”. Ruslan Coroi este responsabil în teritoriu al SA „Moldtelecom”. Oleg Savca este primarul satului Cârnățeni din partea PLDM. Cucereavîi Vladimer este primarul satului Taraclia din partea PLDM. Despre acest candidat puteți afla mai multe în articolul „Circumscripția 35, Căușeni / Portretele candidaților”.

Candidatul PDM, care este și președintele raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea a numit-o pe Aliona Muntean, șefa secției Administrație Publică, conducătoarea grupului de inițiativă. Molozea candidează pe circumscripția 36 Ștefan Vodă. Portretele candidaților din această circumscripție, le vedeți aici.

Pe circumscripția 37 Răzeni candidează Ion Sula de la PDM. Acesta este directorul Agenției Naționale pentru Asigurarea Alimentelor. Conducătorul grupului de inițiativă este Anatolie Melenciuc, directorul Institutului de Metrologie. Membru al acestui grup este și Marcel Bobeica, primarul comunei Gangura, Ialoveni, de la PLDM. Oleg Mereacre este vicepreședintele raionului Ialoveni, iar Victor Decuseară este consilier raional Ialoveni. Portretele candidaților de pe circumscripția 37 Răzeni le puteți citi aici.

Conducătorul grupului de inițiativă al candidatului PP „Șor” Avelin Tabarcea,  este Vasile Molovata, care, potrivit zdg.md, ar fi angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Candidatul blocului ACUM, Petru Frunze care este și primarul satului Puhoi a numit viceprimara Nina Iurcu conducătoarea grupului de inițiativă.

Toate portretele candidaților pe cele 51 de circumscripții le puteți vedea pe Moldova.org.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.