19:15:11 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Detalii NOI despre șoferul din Găgăuzia, care s-a plâns că inspectorul de patrularea nu i-a vorbit în RUSĂ. Acesta are 25 de contravenții și a fost prins BEAT la volan

Social 19.01.2019 12:11 Vizualizări3280 Autor: Ziarul National
VIDEO // Detalii NOI despre șoferul din Găgăuzia, care s-a plâns că inspectorul de patrularea nu i-a vorbit în RUSĂ. Acesta are 25 de contravenții și a fost prins BEAT la volan captură


Șoferul din Găgăuzia, care a provocat un adevărat scandal după ce s-a plâns că inspectorul de patrulare, Andrei Rotaru, ar fi refuzat să-i explice în limba rusă ce a încălcat, are 25 contravenții pentru încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere. De asemenea, în 2017 acesta ar fi fost prins beat la volan și risca să-i fie retras carnetul pentru trei ani, doar că a scăpat de această pedeapsă. Asta s-a întâmplat după ce Curtea de Apel ar fi tărăgănat examinarea cauzei, transmite Deschide.md.

VIDEO // Presa de la Comrat îl ACUZĂ pe un polițist de patrulare că a refuzat să vorbească în LIMBA RUSĂ cu un șofer din Găgăuzia: Răspunsul omului legii

Șoferul din Vulcănești, care i-a provocat pe agenții de patrulare, este Maxim T. un tânăr în vârstă de 29 de ani. BMW-ul cu plăcuțe de înmatriculare de Bulgaria, care se deplasa acesta, aparține unei femei. Anterior, același automobil a fost surprins de radare, de cel puțin două ori, deplasându-se cu mult peste limita de viteză pe drumurile naționale. Totuși, Maxim T. neagă că s-ar fi aflat el la volan.



Viteza cu care se deplasa Maxim T. pe străzile din Cimișlia

Sursa citată menționează că Maxim T. nu este la prima abatere de la legislație. Începând din anul 2010 și până în prezent acesta a reușit să adune în „palmaresul său de delincvent”, cel puțin 25 de procese verbale, pentru mai multe încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, atât în UTA Găgăuzia, cât și în alte orașe din republică, inclusiv în capitală.

„„CV-ul” șoferului buclucaș a început în anul 2010, când a fost prins la Vulcănești când se deplasa pe traseu cu un automobil fără plăcuțe de înmatriculare, pentru care s-a ales cu o amendă. Ulterior, o dată în 2011 și două ori în 2012, Maxim T. a fost penalizat pentru lipsa poliției de asigurare, și pentru parcarea în locuri interzise. Cele trei încălcări le-a comis în orașul Vulcănești, UTA Găgăuzia, orașul său natal.

În anul 2013 și 2014, Maxim T. a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere de două ori pe străzile Capitalei, în sectorul Botanica, fiind amendat pentru parcare neregulamentară, iar în 2014 în sectorul Râșcani al capitalei - pentru nerespectarea semnelor de prioritate.

În 2015, Maxim T. a mai fost amendat încă o dată pentru încălcarea regulilor de circulație pe străzile din orașul Vulcănești. Anul 2016 a fost anul cu cele mai multe încălcări ale RCR pentru Maxim. Una dintre acestea a fost și conducerea automobilului în stare de ebrietate. Astfel, trei procese verbale i-au fost întocmite la Comrat pentru lipsa poliției de asigurare, dar și a reviziei tehnice, iar la Vulcănești a fost amendat pentru consumul de băuturi alcoolice.

Citește și: Nata Albot CONDAMNĂ comportamentul polițistului, care a vorbit în LIMBA ROMÂNĂ cu un locuitor al Găgăuziei: „O asemenea gafă trebuie să fie urmată de scuze din partea MAI”

„Tot în 2017, în luna iulie, în orașul Cahul, Maxim T. a fost prins la volan în stare de ebrietate. Cazul a ajuns în judecată, iar magistrații au emis o ordonanță prin care a acesta a fost privat de dreptul de a conduce pe un termen de trei ani. Însă, nemulțumit de decizie, Maxim T. a contestat-o la Curtea de Apel, iar magistrații de acolo au tărăgănat dosarul, s-ar părea că în mod intenționat, ca mai târziu să o remită către instanța de fond spre rejudecare. Însă, spre norocul său, când dosarul a ajuns de la Curtea de Apel înapoi la instanța de fond, expirase termenul de prescripție a dosarului, fapt care se presupune că l-ar fi secat la buzunar un pic pe Maxim T”, scrie deschide.md.

Citește și: Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării: Polițistul de patrulare „a ÎNCĂLCAT LEGEA” atunci când nu a vrut să-i răspundă în RUSĂ unui cetățean al R. Moldova

Ultima amendă pe care a primit-o Maxim T. este cea din data de 12 ianuarie 2019, când a fost surprins cu radarul de un echipaj INP cum se deplasa cu viteză pe străzile orașului Cimișlia. Atunci și s-a luat la harță cu agenții de patrulare.

Citește și: Fost judecător la Curtea Constituțională: „Polițistul a procedat absolut corect, în strictă conformitate cu Constituția. I-aș strânge mâna și i-aș spune: Ești bravo”

Surse ale portalului Deschide.MD, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, au declarat că imaginile publicate de IGP au fost făcute imediat după ce șoferul a fost oprit pentru depășirea vitezei în localitate, iar înregistrarea video care a pornit acest scandal a fost făcută ulterior.

„Șoferul BMW-ului se deplasa prin localitate cu aproape 70 km/h, iar după ce a fost tras pe dreapta de către un echipaj de patrulare, după cum vedeți și din imagini, aceștia au vorbit din start cu el în limba rusă. Cel care s-a apropiat primul de automobil, vocea căruia se aude în înregistrare, este colegul lui Andrei Rotaru. Ulterior, Andrei Rotaru, după ce a văzut că șoferul nu vrea să prezinte actele colegului său, dar și că era pus pe scandal, a coborât din automobilul INP și s-a apropiat de BMW ca să vadă care este situația. Andrei la fel a încercat să-i explice în limba rusă, dar chiar și așa șoferul refuza să le prezinte actele. Apoi, șoferul, după ce i-a provocat pe agenții de patrulare, a scos telefonul și a filmat momentul când Rotaru a zis că nicio lege nu-l obligă să vorbească în limba rusă, asta chiar dacă ei deja îi explicaseră șoferului în rusă. Acțiunile sale au avut drept scop, intimidare și provocare agenților de patrulare, pentru ca aceștia să nu-i întocmească un proces contravențional”, a mai adăugat sursa citată de deschide.md.


Amintim că la începutul săptămânii, portalul gagauz.info a publicat o înregistrare video în care un polițist de patrulare i-a zis unui șofer, care încălcase limita de viteză, că nimeni nu e obligat să vorbească cu acesta în limba rusă, fiindcă în Constituție este stipulată limba de stat. După ce înregistrarea video a devenit virală, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție în care a menționat că polițistul a acționat conform legii, fapt care i-a nemulțumit pe mai mulți reprezentanți ai societății civile, inclusiv pe activista Nata Albot. Polițistul a fost acuzat că l-a discriminat pe șofferul găgăuz, iar MAI ar trebui să-și ceară scuze pentru comportamentul acestuia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md