image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase: „Nu încalc legea, indiferent ce fac și spun; A chema oamenii la vot e exercițiul suprem de susținere a democrației”

„Nu încalc legea, indiferent ce fac și ce spun, indiferent de contexte și împrejurări, mai ales în campaniile electorale, atunci când nu mai este vorba despre persoana mea, despre viitorul meu, despre siguranța și securitatea mea, ci este vorba despre destinul asumat al unui popor. A chema oamenii la vot este exercițiul suprem de susținere a democrației pe care orice cetățean îl poate face în spațiul public oricând.” Astfel a comentat liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, contestația depusă de PD împotriva ACUM, dar și declarațiile privind pretinsa încălcare a legii, făcute de speakerul Andrian Candu, finul șefului PD, Vladimir Plahotniuc.

Invitat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Andrian Candu a fost întrebat ce urmărește PD prin contestația depusă și dacă scopul urmărit de partidul de guvernămând este excluderea lui Andrei Năstase din cursa electorală.

„Nu. Partidul Democrat are o echipă foarte bine pregătită pe anumite domenii. Avem o celulă care veghează 24/24. Noi vom fi foarte atenți și de fiecare dată vom sesiza încălcările și derapajele concurenților electorali. Noi vrem ca absolut toți să respecte legislația. N-ai voie azi să faci agitație electorală, n-ai dreptul. Nu e rolul meu să stabilesc sancțiunea. Organele competente să aplice legea. Noi doar sesizăm”, a spus Candu.

În replică, Andrei Năstase a declarat că a chema oamenii la vot este exercițiul suprem de susținere a democrației pe care orice cetățean îl poate face în spațiul public oricând.

„Zilnic, fără excepție, regimului de la Chișinău încearcă să prezinte oamenilor o realitate paralelă, lipsită de adevăr, îngenunchiată de minciună! Recent, o umbră de om, fără caracter, numit Candu Adrian, încearcă să sugereze oamenilor că aș încalca legea, iar ei, criminalii de la putere, nu urmăresc să mă scoată din cursa electorală chiar dacă aș încălca legea. Fac următoarele precizări, esențiale și relevante pentru cei care vor cu adevărat să înțeleagă adevărul.

Sunt avocat de profesie și vocație, cunosc legile țării si regulile jocului electoral, stabilite de acest regim oligarhic. Respect legile în litera și spiritul lor, bune sau rele, așa cum au fost făcute ele în timp. Nu încalc legea, indiferent ce fac și ce spun, indiferent de contexte și împrejurări, mai ales în campaniile electorale, atunci când nu mai este vorba despre persoana mea, despre viitorul meu, despre siguranța și securitatea mea, ci este vorba despre destinul asumat al unui popor. A chema oamenii la vot este exercițiul suprem de susținere a democrației pe care orice cetățean îl poate face în spațiul public oricând. Așa se întâmplă oriunde pe acest Pământ: în America, în Europa, Japonia sau oriunde altundeva unde democratia este prețuită, respectată, susținută cu adevărat. Evident, în Moldova stăpânită de Plahotniuc, Dodon, Candu, Șor și armata lor de ocupație, a chema oamenii la vot, să-și decidă ei viitorul, este o încălcare a legii”, afirmă copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS.

„Nu cred că-și poate imagina cineva că eu, apărător al drepturilor omului, aș aștepta clemență sau indulgență de la acești trădători de țara care vor ajunge la pușcărie. Nu cred că-și poate închipui cineva că am nevoie de “voia” lor ca să candidez și să spun oamenilor adevărul. DA, eu sunt cel care respectă legile, ei sunt cei care le încalcă. DA, eu sunt cel care sprijină și susține deșteptarea acestui popor, ei NU! DA, eu sunt cel care, prin îndemnurile mele pentru oameni, pentru ca ei să iasă masiv la vot, susțin și lupt pentru democrație, ei NU! Mesajul meu pentru toți oamenii din instituțiile statului, controlate astăzi de regimul lui Plahotniuc și Dodon, este unul foarte simplu: ELIBERAȚI-VĂ. Respectați legile! Chiar dacă sunt strâmb făcute de cei de care vouă încă vă este teamă! Aplicați tuturor celor care le încalcă sancțiuni! Dacă eu voi încălca legile, dar rețineți, DACĂ LE VOI ÎNCĂLCA, nu ezitați să mă sancționați, nu ezitați să vă faceți treaba! Dar nu-i mai lăsați să mintă și manipuleze acest popor. Pentru că oamenii nu le-au greșit cu nimic și au dreptul să știe cine sunt, ce urmăresc cu adevărat și ce sunt dispuși să facă pentru a-și păstra puterea, miliardele furate de la oameni, dar și chiar libertatea!”, a punctat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: