Guvernul Filip se spală pe mâini: „Transmiterea terenului în proprietatea Asociației „Lăutarii” a fost aprobată în 2007 de Guvernul Tarlev”

Transmiterea unui teren pentru construcția obiectului de menire social-culturală Asociației „Lăutarii” a fost aprobată în 2007 de Guvernul Tarlev. Cel puțin asta se arată într-un comunicat de presă prin care Guvernul a ținut să vină cu unele precizări la informația apărută astăzi în presă.

Foto: Europa FM

„Hotărârea Guvernului privind transmiterea cu titlu gratuit a sectorului de teren- proprietate publică a statului cu suprafața de 0,2754 ha din folosința SA Calea Ferată din Moldova în folosința Asociației Cultural-Artistice „Lăutarii”, pentru construcția unui obiect de menire social-culturală a fost aprobată pe 19 noiembrie 2007, de către Guvernul Tarlev”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, Guvernul a aprobat doar unele modificări la hotărârea respectivă, care ar permite construcția de spații locative destinate motivării și susținerii tinerelor talente, inclusiv infrastructură specializată - Centru Internațional Folcloric „Lăutarii”, care va include școala lăutărească, studio de imprimări audio, cramă-muzeu și altele.

De menționat că acest „dar” vine după ce Nicolae Botgros, dar și alte personalități notorii au participat la forumul Partidului Democrat pentru Moldova de la Strășeni, organizat pentru susținerea candidaturii premierului Pavel Filip la alegerile parlamentare pe această circumscripție.

„Nu pot să trec, să fiu indiferent față de poporul meu, care m-a aplaudat timp de 40 de ani, să știu că țara noastră e la răscrucea unui lucru foarte important, unde trebuie să punem fiecare semnătura acolo”, a spus Nicolae Botgros


Pub