(foto/video) Intervenție SMURD: O femeie de 36 de ani, transportată din România în Moldova, după ce a avut de suferit în urma unui accident rutier

În seara zilei de 18 ianuarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a efectuat o intervenție transfrontalieră terestră pentru a transporta o pacientă în Republica Moldova din România.

Conform datelor IGSU, o femeie în vârstă de 36 de ani a avut de suferit în urma accidentului rutier care s-a produs în țara vecină. Pentru a prelua pacienta, echipajul SMURD din sudul țării s-a deplasat cu ambulanța la Cluj-Napoca.

Pe parcursul drumului spre capitala țării noastre, femeia fiind în stare stabilă a fost monitorizată constant de medicii și paramedicii SMURD. Femeia a fost adusă în siguranță fiind internată la Institutul de Medicină Urgentă din mun. Chișinău pentru ulterioare îngrijiri medicale.

SMURD / Sursa:dse
SMURD / Sursa:dse

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019, aceasta este prima intervenția transfrontalieră terestră, dar și a zecea de la lansarea proiectului SMURD în Republica Moldova.


Pub