Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Darea în exploatare a 8 apartamente din blocul de pe bd. Moscova

   1790

Primarul  general interimar, Ruslan Codreanu, însoțit de viceprimarul Nistor Grozavu, a participat astăzi la darea în exploatare a apartamentelor afectate de explozia din luna octombrie 2018, în blocul de pe bd. Moscova, 5.

8 din cele 10 locuințe renovate au fost prezentate autorităților de către antreprenor, iar alte două apartamente sunt la etapa de finalizare și vor putea fi recepționate (la cheie) săptămâna viitoare. Lucrările de reparație au fost finanțate integral de către municipalitate, iar în acest sens, din bugetul local s-a alocat circa 1 milion de lei.  

Edilii capitalei și antreprenorul au verificat minuțios cele 5 etaje afectate, pentru a se asigura de calitatea lucrărilor: ascensoare, scară, locuri de uz comun, interiorul locuințelor învecinate razei exploziei, cât și apartamentele care au fost afectate de deflagrație.

Ruslan Codreanu a apreciat lucrările executate, precizând că municipalitatea a finalizat reparația din apartamente, în varianta albă, pe 5 decembrie 2018, înainte de termenul inițial stabilit în proiectul de reabilitare a blocului de locuințe. „La Comisia Fondului de rezervă am decis să oferim acestor oameni, care au avut de suferit atât material, cât și moral, un maxim confort. Să le dăm locuințele la cheie, iar ei, doar să-și aranjeze mobila și alte lucruri necesare pentru trai", a spus primarul.

Viceprimarul Nistor Grozavu a precizat că municipalitatea și-a asumat, de asemenea, reparația a patru locuințe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău, distribuite direct locatarilor.

Prezenți la fața locului, proprietarii de apartamente s-au declarat mulțumiți de lucrările desfășurate, dar și de inițiativa municipalității de a le oferi la cheie locuințele renovate.

De cealaltă parte, antreprenorul și-a motivat extinderea cu 3 zile a termenului prevăzut pentru predarea locuințelor, prin faptul că la selectarea materialelor de finisare și tâmplării, s-a ținut cont de doleanțele oamenilor.

Amintim că municipalitatea a alocat inițial 10 milioane lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozia din bd. Moscova. Pe parcurs au mai fost alocați circa 3 milioane de lei pentru achiziționarea unui ascensor marfar nou și lucrări de finisaje în apartamente.