Ştiri

Sursa imaginii: ntv.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

18 Ian. 2019 / 14:00

„NU corupţiei în Poliţie” - campanie de informare şi sensibilizare

„NU corupţiei în Poliţie” - cu acest slogan a fost lansată astăzi o campanie de informare şi sensibilizare de către Inspectoratul General al Poliţiei (IGP). Astfel oamenii legii îşi propun să reducă actele de corupţie din sistem, dar şi să încurajeze denunţarea acestora, relatează Moldova 1.

Poliţia îşi propune să creeze o pagină pe o reţea de socializare, unde vor plasa informaţii despre riscurile actelor de corupţie.

„Prin această campanie ne dorim ca cetăţenii să înţeleagă că darea de mită se pedepseşte dur, pe de altă parte ne propunem ca  şi poliţiştii să conştientizeze că luarea de mită este o infracţiune şi se pedepseşte”, a declarat şeful IGP, Alexandru Pânzari.   

Campania se va desfăşura în trei etape ce vor include: „Instruirea angajaţilor de poliţie, îi vom antrena în 56 de ateliere de lucru cu suportul experţi în domeniu, multiple activităţi informative pentru a oferi oamenilor informaţii cu privire la măsurile de prevenire şi raportare a cazurilor de corupţie”, a menţionat Alexandru Pânzari.   

Cinci dintre cei 68 de poliţişti care au înregistrat cel mai mare număr de denunţuri au fost premiaţi.

Oamenii şi-ar dori ca poliţiştii să fie mai receptivi la nevoile lor.

„Poliţia ar trebui să fie în afara politicii şi să se gândească mai mult la lume”. „Ei îşi fac datoria lor, slujesc guvernanţii şi toţi ce îi înconjoară şi primesc salarii, dar de oameni nu au nevoie”. „Ar trebui să se gândească şi la oameni, eu înţeleg că au un lucru poate mai greu, dar o dată ce au ales profesia aceasta cred că trebuie să depună maximum efort”, spun oamenii. 

Potrivit şefului IGP, numărul infracţiunilor de corupţie cu implicarea angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne a scăzut cu 40 la sută în ultimul an. În acelaşi timp, a crescut numărul denunţurilor, de la şapte în 2017 la 70 anul trecut. 
 

Comentarii