15:45:04 20.04.2024
Stiri

Soldatul, devenit erou, după ce s-a luptat singur cu autorii unui atac terorist în Kenya

Știri 18.01.2019 09:02 Vizualizări2008 Autor: Ziarul National
Soldatul, devenit erou, după ce s-a luptat singur cu autorii unui atac terorist în Kenya sursa: google.ro


Un soldat britanic de elită din Special Air Service (SAS) a devenit erou, după ce s-a luptat de unul singur cu autorii atacului terorist din Nairobi. În urma tragediei din Kenya (atac comis zilele trecute), bilanțul victimelor indică 21 morți și un număr neprecizat de răniți.

Bărbatul se afla în Kenya, unde antrena trupele speciale keniene, când a avut loc atentatul comis de islamiștii somalezi shebab, scrie The Sun.

În imaginile surprinse în timpul atacului se observă cum soldatul se echipează și intră singur în hotelul unde se aflau teroriștii, înarmat cu o pușcă de asalt Colt Canada C8, cu un pistol Glock și un pumnal, pregătit să elibereze ostaticii.

Potrivit The Sun, bărbatul a coordonat și operațiunea de salvare a victimelor, alături de autoritățile locale. „Antrena soldații din forțele speciale locale când atacul s-a declanșat, iar el a intrat singur pentru a salva ostaticii. A și tras cu arma din dotare și fără nicio îndoială gloanțele sale nu și-au ratat țintele. Un soldat SAS nu ratează. Nu este niciun dubiu că implicarea sa a salvat multe vieți”, a declarat o sursă din cadrul operațiunilor de salvare.

„A ajutat și la evacuarea răniților, apoi a intrat și după ceilalți. A fost un haos de nedescris, dar el s-a remarcat prin vitejie. A fost extrem de curajos”, a declarat și Lucy Njeri.

Se crede că eroul a servit în mai multe misiuni din Irak și Afganistan, și a fost un expert în lupta împotriva terorismului.

Forţele de securitate kenyene au pus capăt miercuri dimineaţă, după un asediu de aproape 20 de ore, atacului întreprins de islamiştii somalezi shebab împotriva unui complex hotelier din Nairobi, a anunţat preşedintele Kenyei, dând asigurări că „toţi terorişti au fost eliminaţi”, relatează AFP.

Potrivit preşedintelui, atacul, declanşat marţi în jurul orei locale 15:00 (12:00 GMT), s-a soldat cu 21 de morţi şi un număr neprecizat de răniţi.

„Vă pot confirma că operaţiunea de securitate de la (complexul) Dusit s-a încheiat în urmă cu circa o oră şi că toţi teroriştii au fost eliminaţi”, a declarat preşedintele Kenyatta într-o conferinţă de presă.

Nu se cunoaşte deocamdată numărul total al atacatorilor. Imagini de pe camerele de supraveghere, difuzate de media locale, arată patru bărbaţi echipaţi cu arme automate şi cu grenade, intrând calm în complex. Cel puţin un jihadist s-a aruncat în aer la începutul atacului.

Conform unei surse din poliţie, doi atacatori, înarmaţi fiecare cu un AK-47, au fost ucişi miercuri dimineaţă după un schimb prelungit de focuri.

Preşedintele Uhuru Kenyatta a mai precizat că „în acest moment, avem confirmarea că 21 de vieţi nevinovate au fost pierdute, iar alte persoane au fost rănite. Peste 700 de civili au fost evacuaţi din complex de la începutul atacului până la primele ore ale dimineţii”, a adăugat el, lăudând acţiunea forţelor de securitate.

Sursa: agerpres.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md