13:37:19 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Năstase, „bântuit” și acum de expresia „batista pe țambal”. Pus față în față cu o declarație din 2015, când spunea că în PLDM „sunt cei care s-au înfruptat din miliardul furat”, acesta s-a enervat

Partide/Comunicate 18.01.2019 11:18 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National
VIDEO // Năstase, „bântuit” și acum de expresia „batista pe țambal”. Pus față în față cu o declarație din 2015, când spunea că în PLDM „sunt cei care s-au înfruptat din miliardul furat”, acesta s-a enervat captură


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, a fost pus față în față, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, cu o declarație pe care a făcut-o în 2015, la postul public de televiziune. Atunci, Năstase spunea că Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” nu are nimic cu PLDM și „nu va avea niciodată”, deoarece în PLDM sunt „cei care s-au înfruptat din miliard”.

Întrebat de ce pe lista Blocului „ACUM” se regăsesc oameni din PLDM, în contextul în care acum trei ani afirma că liberal-democrații „s-au înfruptat din miliard”, Năstase, vizibil iritat, și-a amintit de o altă declarație mai veche de a sa – „batista pe țambal”.

„Am o rugăminte la dvs. (iritat n.r.). Mie mi s-a mai întâmplat un asemenea exercițiu. Eram la o emisiune cu Usatîi și Dodon și m-a întrebat moderatoarea ce facem cu vectorul geopolitic. Am făcut referință la cei doi (Dodon și Usatîi n.r.) și am spus că retorica geopolitică trebuie încetată, trebuie pusă batista pe țambal, să nu mai vorbim ba de Est, Vest, integraționist. În spatele acestei retorici se fura ca în codru. Am mai fost întrebat ce facem cu Acordul de Asociere. Am spus atunci și o spun si acum: implementat. Ce au făcut Ghimpu sau trollii lui Plahotniuc, Leancă? Au tăiat bucata cu batista pe țambal. Știți ce a urmat? Năstase vrea suspendarea Acordului de Asociere”, a declarat Năstase la emisiunea „Punctul pe azi”.

Năstase a mai menționat că ce a spus în 2015 s-a realizat și nu e vorba de inconsecvență: „Am spus atunci și spun și acum că acest bloc a fost construit din două partide, PAS și PPDA, cu deschidere spre exponenții altor partide democratice. Și aici mă refer la PLDM, PL, societatea civilă, dar la oamenii de bună calitate de acolo. Am spus asta în permanență. Asta am realizat. Pe listele noastre sunt oameni de bună calitate și nu ne-am uitat de unde vin ei”.

Și lidera PAS, Maia Sandu, prezentă la aceeași emisiune, a fost de acord cu Năstase vizavi de reprezentații PLDM care se regăsesc pe lista blocului: „Fiind acolo în Parlament în fiecare zi s-a văzut cum au votat, cum au rezistat, cum au fost supuși intimidărilor etc. Sunt oameni care și-au dovedit calitatea în timp”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md