13:32:37 23.04.2024
Stiri

GEST // Ce-a făcut polițistul Andrei Rotaru cu cărțile pe care i le-a donat Dorin Chirtoacă, pentru că „a apărat cu demnitate limba română”: „Eminescu să ne judece”

Social 18.01.2019 11:49 Vizualizări5266 Autor: Ziarul National
GEST // Ce-a făcut polițistul Andrei Rotaru cu cărțile pe care i le-a donat Dorin Chirtoacă, pentru că „a apărat cu demnitate limba română”: „Eminescu să ne judece” Facebook
Polițistul Andrei Rotaru și fosta sa profesoară de la Logănești, Valentina Ochișor


Inspectorul de patrulare Andrei Rotaru, care a fost în centrul atenției publice în ultimele zile, după ce a oprit în trafic un șofer pentru încălcarea limitei de viteză la Cimișlia și acesta i-a cerut obraznic să vorbească în limba rusă, a primit cărțile promise de liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Politicianul a anunțat pe 15 ianuarie curent, în ziua nașterii poetului, că a cumpărat de la librărie cinci volume cu opera lui Mihai Eminescu pe care vrea să i le dea polițistului Andrei Rotaru, care „a apărat cu onoare și demnitate Limba Română în fața unui contravenient îngâmfat și plin de nesimțire”.

Andrei Rotaru a decis că „dar din dar se face rai” și a oferit cărțile donate de Dorin Chirtoacă școlii din satul natal unde și-a făcut studiile - Logănești din Hâncești.

„De avem sau nu dreptate,
Eminescu să ne judece.

Astăzi am vizitat gimnaziul Logănești unde am făcut studiile. Cu profund respect pentru doamna Valentina Ochișor, am venit cu un dar pentru biblioteca școlară. Un set de cărți ale poetului MIHAI EMINESCU oferite de domnul Dorin Chirtoacă. Dar din dar se face rai”, a scris polițistul pe o rețea de socializare.

CITIȚI și Fost judecător la Curtea Constituțională: „Polițistul a procedat absolut corect, în strictă conformitate cu Constituția. I-aș strânge mâna și i-aș spune: Ești bravo”

Amintim că un șofer din Găgăuzia care a încălcat Regulamentul circulației rutiere îi cerea insistent polițistului, pe 12 ianuarie curent, să vorbească în limba rusă, „a doua limbă în Moldova”. Andrei Rotaru i-a vorbit acestuia în rusă, dar i-a explicat că în Constituția R. Moldova este stipulată clar limba de stat și dânsul, ca cetățean al acestei republici, trebuie s-o cunoască.

CITIȚI și VIDEO // Și inspectorul de patrulare a FILMAT discuția cu șoferul din Găgăuzia, iar MAI-ul a făcut-o publică: „Polițistul a avut un comportament CORECT”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md