19:02:30 20.04.2024
Stiri

Bașcana Irina Vlah nu este mulțumită nici după ce MAI i-a demonstrat că polițistul a vorbit în rusă cu șoferul din Găgăuzia: Cum a răspuns la întrebarea ce face dânsa pentru ca găgăuzii să învețe limba română

Politică 18.01.2019 12:43 Vizualizări4228 Autor: Ziarul National
Bașcana Irina Vlah nu este mulțumită nici după ce MAI i-a demonstrat că polițistul a vorbit în rusă cu șoferul din Găgăuzia: Cum a răspuns la întrebarea ce face dânsa pentru ca găgăuzii să învețe limba română


Bașcana Irina Vlah nu se oprește cu învinuirile nici după ce Ministerul Afacerilor Interne a publicat dialogul integral dintre inspectorul de patrulare și șoferul din Găgăuzia și i-a demonstrat că omul legii i-a vorbit în limba rusă celui care a comis o încălcare în trafic.

„Consider ca Misnisterul de Interne s-a grăbit când a venit cu acea reacție (prima reacție în care susținea că polițistul a procedat legal și că șoferul din Găgăuzia ar trebui să învețe limba de stat - n.r.) și considerăm că ar fi corect ca angajații Poliției să vorbească în limba în care vorbește șoferul. Nu era vorba despre faptul că au fost sau nu încălcate regulile de circulație, era vorba concret despe faptul în ce limbă vorbește omul. Asta în primul rând. În al doilea, foarte multe speculații referitoare la subiectul că în Găgăuzia nu vorbesc în limba moldovenească. Eu vreau să vă spun că noi cu mare placere vrem să învățăm și să vorbim în limba moldovenească”, a declarat astăzi bașcana, citată de „PRO TV”.

Întrebată ce a făcut dânsa personal, din funcția supremă pe care o deține în Autonomia Găgăuză, pentru ca găgăuzii să vorbească în limba română, Vlah a dat vina pe autoritățile centrale.

„În primul rând ce face conducerea republicii pentru asta? Pentru că asta nu este doar problema autorităților găgăuze, dar și problema întregii conduceri a Republicii Moldova”, a răspuns bașcana, care îl însoțește mereu pe președintele Igor Dodon în vizitele lui dese din Federația Rusă.

Amintim că presa din Găgăuzia a publicat recent un filmuleț video din care ar fi reieșit că un agent de patrulare, care a stopat un șofer din Găgăuzia pentru încălcarea limitei de viteză la Cimișlia, ar fi refuzat să discute cu acesta în limba rusă. Din înregistrarea video prezentată de MAI este clar că polițistul i-a explicat șoferului totul în limba rusă și că ultimul cunoștea, de fapt, română, dar a ținut neapărat să-l provoace pe omul legii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md