Opoziția democrată dorește o anchetă în legătură cu noi acuzații aduse președintelui Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opoziția democrată a declarat vineri că este gata să deschidă o anchetă privind acuzațiile grave împotriva lui Donald Trump care, potrivit site-ului de știri BuzzFeed, i-ar fi cerut în mod expres fostului său avocat Michael Cohen să mintă în Congres, un nou episod din dosarul privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016 din SUA care afectează președinția americană, relatează AFP.

Joi seara, site-ul de ştiri a dezvăluit, pe baza a două surse din cadrul poliţiei federale sub rezerva anonimatului, că Donald Trump i-ar fi cerut fostului său avocat Michael Cohen să mintă în timpul audierii sale în Congres în 2017 în legătură cu discuţiile privind un proiect imobiliar în Rusia.

Michael Cohen, unul dintre dintre cei mai apropiaţi foşti colaboratori ai preşedintelui Trump, a recunoscut deja că a minţit în Congres în legătură cu acest subiect. Rămâne de stabilit dacă a făcut acest lucru la cererea preşedintelui Trump, notează AFP.

Anchetele privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016, inclusiv cea a procurorului special Robert Mueller, încearcă să determine legăturile de afaceri care ar fi putut să existe între Donald Trump şi Rusia şi influenţa lor asupra campaniei electorale.

„Aceste informaţii potrivit cărora (acţiunile) preşedintelui SUA ar fi putut conduce la sperjur în faţa unei comisii parlamentare (…) sunt unele dintre cele mai grave acuzaţii de până în prezent. Vom face tot ce este necesar pentru a stabili adevărul”, a declarat Adam Schiff, preşedintele democrat al Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

În decembrie, Michael Cohen, fost avocat şi apropiat al miliardarului republican, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a „cumpărat” tăcerea unor foste presupuse amante ale lui Trump şi, potrivit verdictului instanţei, a încălcat astfel legislaţia privind finanţarea campaniilor electorale şi ar fi acţionat „sub îndrumarea” lui Donald Trump.

Michael Cohen, va fi din nou audiat pe 7 februarie în Congres, în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor, în prezent controlată de opoziţia democrată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...