/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Au trecut în casă nouă. Opt din cele zece familii, apartamentele cărora au fost distruse de explozia din octombrie, au trecut în casă nou

missing
18 ianuarie 2019, ora 19:19

„Foarte bun, mulțumesc frumos. Îmi place tot. Condiții. Săptămâna două și facem «новоселье» cum zic rușii»”.

Reparația apartamentelor a durat aproape patru luni. Inițial, autoritățile le-au spus că vor trece la casă nouă la sfârșitul lunii decembrie, însă lucrările de reparație au mai durat.

„Lucrările au fost foarte anevoioase, fiindcă e una când lucrezi de la zero și una când te ocupi de consolidări, dar după cum vedeți nouă ne-a reușit am ajuns la un bun sfârșit…..”, Vladimir Tonu, director companie de construcții.

Explozia s-a produs în noaptea de 6 spre 7 octombrie curent. Cinci oameni și-au pierdut viața. Printre ei și un copil de patru ani. Șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a anunțat că explozia s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze, dar nu de la butelie, cum s-a presupus inițial, ci de la aragaz. Prezent la eveniment, primarul interimar a promis că autoritățile vor lua la control utilzarea buteliilor de gaz în apartamente, astfel ca să nu mai avem astfel de tragedii.

Noi o să intervenim cu reparații masive în curți de blocuri, unde oamenii o să fie gata să nu mai folosească butelii de gaz. Preturile eu am să-i cer și un raport pentru săptămâna de luni ca să prezinte cifrele câte baloane butelii de gaz au fost evacuate, pentru că lucrul continuă. Noi am evacuat foarte multe baloane cu gaz de când s-a întâmplat tragedia în octombrie. Plus compensarea respectivă care a votat-o consiliul municipal pentru consumul energiei electrica – iarăși e un motiv pentru oameni de a nu avea baloane de gaz”, Ruslan Codreanu, primar general interimar.

Lucrările de consolidarea a blocului și reparația celor zece apartamente, care au fost distruse de deflagrație, au costat circa 13 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram